Yıldırım ile İmamoğlu canlı yayınının perde arkası!

Yıldırım ile İmamoğlu canlı yayınının perde arkası!

Beklenen büyük buluşa dün akşam gerekleşti. Peki, canlı yayında en ok dikkat eken konular nelerdi? Sosyal medyada neler konuşuldu?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayları Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu seçime bir hafta kala ortak canlı yayında karşı karşıya geldi. Türkiye'yi ekranlara kilitleyen tarihi buluşma sosyal medyada da en çok konuşulan konu oldu.

23 Haziran İstanbul seçimi öncesinde AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ile CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu canlı yayında karşı karşıya geldi. Yıldırım ve İmamoğlu İstanbul seçimine bir hafta kala projelerini açıkladı, soruları yanıtladı.

YILDIRIM CANLI YAYINDA RAKİBİNİ İKİYE KATLADI

Türkiye'yi ekranlara kilitleyen tarihi buluşma sosyal medyada da en çok konuşulan konu oldu.

Sosyal Veri Analiz şirketi Adba International'ın verilerine göre; AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, 824 bin kez konuşulurken, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, 479 bin kez iletilerde bahsi geçti.

AK Parti'nin adayı Binali Yıldırım ile ilgili iletilerin yüzde 63'ü pozitif içerikliyken, CHP'in adayı İmamoğlu'nun oranı sadece yüzde 27.

CANLI YAYINDA FETÖ KONUŞULDU

İmamoğlu, kendisine yöneltilen FETÖ sorusuna "benim hiçbir ilgi ve alakam olmamıştır" dedi. İmamoğlu'nun bu son dakika açıklaması, akıllara geçmişte FETÖ ile kurduğu temasları akıllara getirdi.

2013 dershane krizinde İmamoğlu FETÖ dershanelerine destek ziyaretlerinde bulundu. 2014 yerel seçimlerinde Beylikdüzü Belediye Başkanı olan İmamoğlu ilk röportajlarından birisini yine FETÖ'nün yayın organı ZAMAN'a verdi.

FETÖ İMAMINA İHALE

Ekrem İmamoğlu; FETÖ/PDY'ye finans sağlama ve terör örgütüne üye olmaktan tutuklanan ve FETÖ’nün belediyeler imamı olduğu ifade edilen Erkan Karaarslan’ın şirketine 2 milyon 52 bin 280 lira ödeme yaptığı tespit edildi.

Ekrem İmamoğlu’nun, Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğu dönemde, Karaarslan’ın sahibi olduğu 'EYÖNTEM Eğitim ve Araştırma Anonim Şirketi’ne 9 Mayıs 2016 tarihinde 297 bin 550 lira, 26 Mayıs 2016 tarihinde ise 1 milyon 754 bin 730 lira aktardığı bildirildi. İmamoğlu’nun Erkan Karaarslan’a 17 günde iki defa ihale vermesi dikkat çekiyor.

FETÖ İLİŞKİSİ SOSYAL MEDYAYI SALLADI

İmamoğlu’nun, kendisine yöneltilen FETÖ sorusuna "benim hiçbir ilgi ve alakam olmamıştır" şeklindeki cevabı ise sosyal medyada alay konusu oldu. FETÖ'cülerin kendisine olan desteğini tek tek sosyal medya kullanıcıları paylaşırken, İmamoğlu'nun FETÖ medya gruplarına ve dershanelerine destek ziyaretlerine ait fotoğraflar ile FETÖ kanalı STV'de yorumculuk yaptığı döneme ait videolar sosyal medyada TT oldu. Ortak yayında, FETÖ’nün belediyeler imamı olduğu ifade edilen Erkan Karaarslan ile ilişkisine ise İmamoğlu hiç değinmedi.

VALİYE HAKARETİ İNKÂR ETTİ

CHP adayının sistematik yalanlarını, Binali Yıldırım tek tek yüzüne vurduğu programda, CHP adayının Ordu Valisine yönelik yaptığı hakaretler de gündeme geldi. CHP'li İmamoğlu, orijinal kayıtların ortaya çıkmasına rağmen hakaret ettiği görüntüleri yine yalanlamayı tercih etmesi kamuoyunda tepkilere neden oldu.

AÇIKLADIĞI OY ORANINI YALANLADI

31 Mart seçimlerinin ardından 29 bin oy farkı olduğunu iddia eden CHP adayı İmamoğlu kameralar önünde ise, kendi sözlerini yalanlaması da gözlerden kaçmadı. Ortak yayında, İmamoğlu, “Tutanak burada… 24 bin 57. Şunu unutmamaları lazım. Birkaç aşaması var oy sayımın 23 bin 57 ile başlayan süreç günün sonunda 13 bin 29'a indi” derken Binali Yıldırım, “Aradaki nihai fark 13 bin 729. Başlangıçta 29 bin 504 küsür. Kaldı ki Ekrem Bey ilk açıklamasını akşam 9'da yaptı. '9 puan öndeyiz' dediği açıklama” cevabını verdi.

Mal varlığı için mahkemeden 'gizlilik' kararı aldırdığı ortaya çıkan İmamoğlu’nun, mal varlığına yönelik gündeme getirilen iddialara da somut cevaplar veremedi.

VERİ KOPYALAMA

Programda, Binali Yıldırım'ın ''Siz gelir gelmez hemen büyükşehirin veri tabanını kopyalama talimatını neden verdiniz? Bunun Kişisel Verileri Koruma Kanunu'na aykırı olduğunu bilmiyor muydunuz, hukukçularınız sizi yanılttı mı?'' sorusunu çok doğal bir şeymiş gibi lanse ederek cevaplayan Ekrem İmamoğlu'nu Binali Yıldırım düzeltti. Yıldırım veri koruma sürecinin nasıl yapılması gerektiğini anlattı ve veri kopyalamanın gereksiz olduğunu söyleyerek İmamoğlu'nun skandal hamlesine çok net cevap verdi.

İşte İmamoğlu ve Yıldırım'ın açıklamalarından o kısımlar;  “Ekrem İmamoğlu: Tekrar izah ediyorum. Bu bir veri yedekleme işlemidir. Veri kopyalaması yapılır ve yapılır. Verdiğimiz talimat da 31 Aralık, 31 Mart yani seçim gecesi. 18 Nisan bize mazbatanın teslim edildiği gün. Bunları milat kabul edilerek veri tabanlarının yedeklenmesi ve korunması. Afaki değişiklik yapılabilir, bize de ihbarlar geliyordu. Kaldı ki yapamadık, yetişmedi. Kaldı ki hukuksuz bir karar. Ancak veri yedekleme, yani bu kadar basit, kolay bir işlemi başka bir yere taşımak. Güvenlik açısından hiçbir riski yok. Bu yine İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde olacaktı. Yani ajanlar basmış vs. yazık günah. Böyle kavramlar üretmek, sayın Yıldırım'a süreci daha iyi analiz etmesini dilerim, talep ederim. Bunu da uyarı olarak söyleyeyim, 'Bir belediye başkanı belediyesiyle ilgili her türlü işlemi, inceleme yapabilir'. Bu basit kavramla kendisine ifade etmek isterim.”

Binali Yıldırım ise İmamoğlu'na ''devamını da okurmusunuz?'' şeklinde tepki gösterdi.

''DEVLETİN EN GİZLİ BİLGİLERİNİN BULUNDUĞU KOZMİK ODAYA DIŞARIDAN ADAM GÖREV VEREMEZSİN''

Binali Yıldırım: Ben mutlaka cevap vermek isterim. Çarpıtma var. Vatandaşlarımız bilsin, teknoloji ile aram iyidir. Ver yedekleme ile kopyalama ayrı iştir. İstanbul'un verileri yedekleniyor hem de iki yerde. Bir bilgisayarınız da bile yedekleme sistemi vardır. Benim söylediğim cümlenin sadece ön kısmını ifade etti. Tabi ki belediye başkanının her şeyi inceleme yetkisi vardır. Ama neden kopyalama ihtiyacı duyuyor. O mahkeme kararı da yanlış dedi. Bu veri kopyalama işi bir FETÖ taktiği, FETÖ bunu geçmişte onlar yaptı. Üç tane de dışarıdan uzman görevlendirildi. Devletin memurları dururken belediyenin en gizli bilgilerinin bulunduğu kozmik odasına dışarıdan adam tayin edip görev veremezsiniz. Bu fecaat bir şeydir..

İşte 31 Mart seçimlerinin ardından Binali Yıldırım'ın veri kopyalama işlemi ile ilgili yaptığı ve Ekrem İmamoğlu'nun okumadığı o açıklamanın tamamı...

HUKUKUN İÇERİSİNDE OLMALIDIR

''Sayın İmamoğlu bunu yalanladıysa çok fazla söyleyecek bir şey yok. Ortalıkta evraklar dolaşıyor. Dolayısı ile birisi herhalde başkanın imzasını taklit etti. Böyle bir yazlı talimat yaptı. Eğer böyle ise bu daha da vahim birşey. Umarım öyle değildir. Tabi ki belediye başkanı kurumla ilgili yapması gereken her türlü denetimi, incelemeyi yaptırabilir, ama bütün iş ve işlemlerin hukukun içerisinde olması ve belediyedeki yöneticileri, çalışanları şüpheli gibi görmekten uzak durulması esas olmalıdır. Şimdi artık İstanbullu'nun beklediği bir an önce hizmetlerin ivedi olarak yerine getirilmesidir.''

PARTİZANLIK İDDİALARI

CHP Adayı Ekrem İmamoğlu'nun "Particilik yapmayın" sözleri üzerine Yıldırım "Partizanlık asla bizimle telaffuz edilmez. Ekrem Bey, İzmir’e gitsin bizim neler yaptığımızı görsün. İzmir’in toplu taşıması İzban’ı CHP’li belediye ile beraber yaptık. İzmir’in çevre yolunu yaptık. Konak Tüneli’ni yaptık. Adnan Menderes Havalimanı’nın yaptık. İzmir-İstanbul  Otoyolunu yapıyoruz, bu sene sonu açılacak. Partizanlık asla bizimle telaffuz edilmez. Bunu şiddetle reddederim. Türkiye’nin her köşesine hizmet götürdük. Bundan sonra da İstanbul’da yaşayan, 81 vilayeten gelen kardeşlerimize, 15 milyon İstanbullu’ya hizmet için varız.”dedi.

İşte Binali Yıldırım'dan CHP adayı İmamoğlu”na particilik suçlamasına cevabı;

Siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.