Yıldırım’ın ‘Yavaş kaybetti’ açıklamasına CHP yerine Sözcü’den cevap geldi

Yıldırım’ın ‘Yavaş kaybetti’ açıklamasına CHP yerine Sözcü’den cevap geldi

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, "Mansur Bey'i aday yaptığımız gün Ankara'yı kaybettik" diyen Cengiz Topel Yıldırım'ın şubat ayında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanlığını bıraktığını yazdı.

CHP Kurultay delegesi ve parti Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı Cengiz Topel Yıldırım, “Biz Mansur Bey’i aday yaptığımız gün Ankara’yı kaybettik. Şimdi büyük ihtimalle Mansur Bey kaybedecek, istifa edip gidecek” açıklamasına Sözcü’den açıklama geldi.

CHP’den herhangi bir açıklama gelmezken Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, konu ile ilgili açıklama yapan Cengiz Topel Yıldırım’ı hedef alan bir yazı kaleme aldı.

Deniz Zeyrek, bugünkü yazısında "Cengiz Topel Yıldırım'ın Mansur Yavaş ile ilgili negatif açıklamalarını okuduğumda çok şaşırmadım" dedi.

"CHP sadece bir detaydı" diyen Sözcü yazarı Zeyrek’in konu ile ilgili yazısı şöyle;

"Aday adaylığı sürecinde izlediği yol da parti tabanını, CHP Parti Meclisi'ni, CHP Merkez Yürütme Kurulu'nu etkilemek değil, doğrudan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na oynamaktı. Bunu da Kılıçdaroğlu'nun yanındaki bazı ‘profesyonellerle-siyasetçi değil, maaşlı çalışanlarla-' yakın diyaloğuyla yapacağını düşünüyordu. O profesyoneller, kendisine CHP'yi yakından izleyen gazetecilerle görüşme ayarlamaktan tutun, Kılıçdaroğlu'nun yanında fotoğraf vermesini sağlamaya, medyaya el altından ‘Ankara adayı Cengiz Topel Yıldırım' bilgisini sızdırmaya dek birçok adım attılar.

Ankara İl Kongresine makam aracında Kılıçdaroğlu'yla birlikte gelmesi, daha ortada hiç bir şey yokken ‘CHP'nin Ankara adayı' algısını yaratmıştı. Bütün bu umutlu çabalarının sonuçsuz kalması, aday olamaması, ‘Mansur Bey'i aday gösterdiğimiz gün Ankara'yı kaybettik' açıklamasının temel motivasyonuydu.

ŞUBAT'TA BAŞDANIŞMANLIĞI BIRAKMIŞ

CHP kurmaylarına ve Mansur Yavaş ekibine dün o açıklamayı sordum. Kızdıklarını, öfkelendiklerini düşünüyordum ama yanılmışım. Bir CHP'li şu yanıtı verdi: ‘Ciddiye alınacak bir şey değil. Herkes ‘aday yapılmadı diye böyle konuşuyor, ayıp ediyor' diyor. Bir etkisi olmaz' yorumunu yaptı. Kılıçdaroğlu'nun da ciddiye almadığı, herhangi bir uyarıda bulunmadığını öğrendim. Bunları konuşurken, Kılıçdaroğlu'na yakın birine ‘hala başdanışman mı' diye sordum. ‘Hayır, Şubat'ta bıraktı' karşılığını verdi.”

SİYASETCAFE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.