Yılmaz Özdil'den Sözcü'ye flaş eleştiri; "Ben kıç yazarım"

Yılmaz Özdil'den Sözcü'ye flaş eleştiri; "Ben kıç yazarım"

Ünlü köşe yazarı Yılmaz Özdil, Külliye tartışmalarından yola çıkarak Kılıçdaroğlu ve Sözcü'yü eleştiri bombardımanına tuttu.

Yılmaz Özdil, yazarı olduğu Sözcü’ye sert eleştiriler yöneltti. Özdil, “Sözcü gazetesi, kurultay hesaplarına alet olmadan, Saray’a giden CHP’linin ismini açıklamak zorundadır” dedi.

CHP yönetimini de “Atatürkçü ve yurtsever kimliğiyle tanınan CHP’lileri kovdu” sözleriyle eleştirdi.

Özdil, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve HDP’li Veli Saçılık’a verdiği destek nedeniyle ulusalcı tabanın tepkisini almıştı. Özdil bu yazısında, “eski günlerindeki” gibi CHP politikalarına sert eleştiriler getirdi.

 

Özdil’in yazısının satır başları şöyle:

“Atatürkçü ve yurtsever kimliğiyle tanınan Chp’lileri partiden kovarken… “Kefere Kemal” diyenleri, yetmez ama evet diyenleri, aslında Chp’li değilim diyenleri, Chp’ye geçerek partimi değiştirdim ama çizgimi değiştirmedim diyenleri, ulusalcılar Chp’den giderse Chp güçlenir diyenleri, altı ok’un sorunlu olduğunu söyleyenleri, özerklik modeli önerenleri, Türk milleti yerine Türkiyeli denmesi gerektiğini anlatanları Chp’de kim milletvekili yaptı? Tayyip Erdoğan mı?

Chp’yi bu zihniyet yönetirken, Chp’ye zarar vermek için Akp’ye gerek var mı?

Chp’yi yuvası olarak benimseyenleri, çocukluğundan beri Chp için mücadele verenleri kapının önüne koyarken, en sevilen, en çalışkan, en başarılı Chp milletvekillerini, milletvekili listesinden silerken…

Pkk avukatlığı yapanları, Anayasal vatandaşlık tanımı değiştirilmeli diyenleri, tekke ve zaviyelerin yeniden açılmasını önerenleri, said-i nursi şakşakçılarını, feto’ya saygılar sunmamızı isteyenleri, Kıbrıs’a Rum gözlüğüyle bakanları, Hdp’ye oy isteyenleri, 1915 olaylarını soykırım olarak nitelendirenleri, Atatürk posterine tahammül edemeyenleri, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” diyemeyen ikinci cumhuriyetçileri, Chp’ye kim monte etti? Devletin kilit noktaları mı?

Kadınlara seçme ve seçilme hakkını sağlayan, Türkiye’nin kurucu partisiyken… Kadınları parti yönetiminden uzaklaştırarak, bıyıklı siyasal dincileri kadın kontenjanından parti yönetimine sokan kim? Chp’yi dağıtmak için parayla adam tutanlar mı?

 

Kılıçdaroğlu, Saray’a giden Chp’li yazısını doğruluyor, isim vermek istemiyorum diyor…

Yok öyle!

O kişiyi bildiği halde disipline vermemesi, partiden atmaması, partide barındırması, suçtur.

Parti suçudur.

Hem bu ismi açıklamayacaksınız. Hem parti içinde tutacaksınız. Hem de, kurultayda Kılıçdaroğlu’nun karşısına rakip olarak çıkacak her adaya, Saray’ın adamı diyeceksiniz öyle mi?

Parti yönetimi değişmeli diyen herkese “Chp’yi dağıtmak için saraydan para almış” damgası yapıştıracaksınız öyle mi?

(Ahmet Altan için “arkadaşım” diyen, her gördüğünde kucaklayarak sarılan Kılıçdaroğlu, Sözcü gazetesi için “Türk basınının amiral gemisi” diyor, Sözcü de pek mutlu oluyor, gururla manşet yapıyor… E madem Kılıçdaroğlu’nun sözleri bu kadar itibarlı, bu durumda Ahmet Altan’ın Sözcü’de yazar olması gerekmiyor mu?)

Son sayfada yazdığım için ben kıç yazarım, benim yazdıklarım beni bağlar, ama başyazarın yazdıkları gazeteyi bağlar…

Sözcü gazetesi, kurultay hesaplarına alet olmadan, Saray’a giden Chp’linin ismini açıklamak zorundadır.”

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.