Yılmaz Özdil'in ardından vatan haini Can Dündar'ın da villası kaçak çıktı!

Yılmaz Özdil'in ardından vatan haini Can Dündar'ın da villası kaçak çıktı!

Almanya'da yaşayan firari Can Dündar'ın Bodrum’un Kumbahçe Mahallesi’nde bulunan villası kaçak çıktı.

Geçtiğimiz haftalarda yazar Yılmaz Özdil'in Bodrum'un Bitez Mahallesi'nde, bulunan 4,6 milyon liralık villası kaçak çıkmıştı.

Villa yürürlükteki imar planında, 'ticaret alanı' sınırları içinde kalmasına rağmen Özdil ailesi, yapıyı villaya çevirmişti.

142,5 metrekare iskanlı yapı; depo, jeneratör odası, bodrum kat ilavesi yapılarak 310 metrekareye çıkarılmış bunun üzerine Özdil ailesi 'İmar Barışı'na başvurmuştu.

Ancak 'İmar Barışı' sonrasında da kaçak yapılaşmaya devam edildiği, 2018 yılında kaçak olarak 45 metrekarelik teras ve müştemilat yapıldığı belirlendi.

Bu gelişmenin ardından villadaki imara aykırı alanlar belirlenip, inceleme başlatıldı. İncelemenin tamamlanmasının ardından villa, Bodrum Belediyesi tarafından mühürlendi.

Bugün de yıkım için işlemler başlatıldı.

 

 

FİRARİ CAN DÜNDAR'IN VİLLASI DA KAÇAK ÇIKTI

 

Almanya'da yaşayan firari Can Dündar'ın Bodrum’un Kumbahçe Mahallesi’nde bulunan villasının da kaçak olduğu ortaya çıktı. 376 metrekarelik villanın 188 metrekarelik kısmının, hazine arazisi içinde kaldığı, bahçe duvarının 27 metrekarelik kısmının ise orman alanını işgal ettiği belirlendi. 

Orman mühendislerinin gerçekleştirdiği harita ölçümleri sonucu belirlenen işgal, suç zabıt tutanağı altına alındı. Villanın 188 metrekarelik kısmının hazine arazisi içinde yer alması nedeniyle Bodrum Milli Emlak Müdürlüğü’ne ihbarname gönderildi.

 

can-dundar-siyasetcafe-min.jpg

 

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’nce yapılan inceleme sonrası hazırlanan tutanaktaki tespitlerde, şu açıklamaya yer verildi:

 

“Ruhsata aykırı olarak 27 metrekare orman alanını işgal edilmiş. Orman arazisini duvarla çevirip villaya katılmış. Villaya kaçak eklenti olarak yine orman alanı içine havuz yapılmış. Villanın 188 metrekarelik kısmı ise maliye hazinesi arazisi içerisinde kalmaktadır.”

 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

 

Öte yandan Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı’nca konuyla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Can Dündar ile eşi Dilek Dündar’ın, ortak tapuya sahip olduğu villayla ilgili Almanya’nın Berlin şehri noteri Torsten Körster kanalıyla 18 Temmuz 2018’de vekaletname verilmiş, 3 kişiye satılması için Bodrum Tapu Müdürlüğü’ne başvurulmuştu. Ancak Tapu Müdürlüğü’nün, Dündar’ın firari olduğunun bilinmesi nedeniyle satışta hukuki sakınca olup, olmadığını öğrenmek için savcılığa resmi yazıyla başvurması üzerine satış gerçekleştirilememişti.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.