Yılmaz Özdil'in Bodrum'daki kaçak villasıyla ilgili yıkım kararı çıktı

Yılmaz Özdil'in Bodrum'daki kaçak villasıyla ilgili yıkım kararı çıktı

​​​​​​​Yılmaz Özdil'in Bodrum'daki kaçak villasıyla ilgili yıkım kararı çıktı. Villa Çarşamba günü Bodrum Belediyesi tarafından yıkılacak.

Yılmaz Özdil'in Bodrum'daki kaçak villasıyla ilgili yıkım kararı çıktı.

13 Mayıs Çarşamba günü villanın imara aykırı yapılan bölümleri Bodrum Belediyesi tarafından yıkılacak.

Yarın toplanacak belediye meclisinde verilecek kararın ardından Yılmaz Özdil'in eşi Hülya Özdil'e tebligat gönderilecek.

 

SUÇ DUYURUNDA BULUNULACAK

 

10 aydır kaçak yapı sahiplerine göz açtırmayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, imar barışına başvuru esnasında yalan beyan veren ve kamu görevlilerini de yanıltan Yılmaz Özdil hakkında da savcılığa suç duyurunda bulunacak.

Edinilen bilgilere göre yalan beyan vermenin karşılığı 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası bulunuyor. İmara aykırılıklar nedeniyle ilgili mevzuata göre Bodrum Belediyesi'nin cezai işlemleri gerçekleştiresi gerekiyor. Söz konusu cezai işlemler; yapının rayiçi, konumu, lokasyonu gibi nedenlerle değişkenler göz önünde bulundurularak belediye meclisi kararıyla verilecek.

Bodrum Belediyesi'nin verdiği ruhsata göre iki bağımsız bölümden 120 metrekarelik işyeri vasfındaki yapıya ilk ruhsat 2008'de verildi. Sonra iki yılda bir yenileme ruhsatları düzenlendi. 2016'da ise yine iki bağımsız bölümden oluşan tek kat 142.5 metrekarelik işyeri tadilat ruhsatı düzenlendi. 10 Ağustos 2017'de ise yapı konut vasfına çevrildi. Bodrum Belediyesi'nin ruhsatın araştırılması için Muğla Valiliği de dün İçişleri Bakanlığı'na yazı gönderdi. Bakanlık müfettişlerinin belediyeyi ve yapıyı denetleyeceği öğrenildi.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.