Yine rezalet! Kaftancıoğlu PKK'nın gazetesine manşet oldu

Yine rezalet! Kaftancıoğlu PKK'nın gazetesine manşet oldu

PKK’nın yayın organı Yeni Yaşam gazetesi, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nu manşete taşıdı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, PKK’nın yayın organı Yeni Yaşam gazetesine konuştu.

Manşetten verilen röportajda Kaftancıoğlu, isim vermeden HDP ile ittifakın önemini anlattı.

 

Kaftancıoğlu şöyle konuştu:

 

“Muhalefet içinde ittifak derinleşebilir mi? Bir kere şunu ifade etmek lazım. Seçimlerden daha ziyade bugün iktidarın insanları yan yana getirme hali değil ayrıştırma ve kutuplaştırmayı savunan ve bunun üzerinden siyaset yapan bir anlayışta olduğunu görüyoruz.

Toplumun artık ayrışmaya değil bir arada olmaya ve yan yana mücadele etmeye ve hakları için hak temelli mücadele etmenin yapılabildiğini de biliyoruz. Biz bu nedenle 23 Haziran’da da 31 Mart seçimlerinde de toplumun her kesiminin hangi siyasi düşünüşte olursa olsun hak temelli bir adaylık mücadelesinde yan yana gelebildiğini gösterdik.

Bütün siyasi parti mensubu ve siyasi partilere oy vermiş kesimlere bunun böyle olabileceğini gösterdik.

Dolayısıyla şunu ifade etmek lazım 31 Mart seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin resmi ittifakı olan İYİ Parti’ydi ve İstanbul’da ve tüm Türkiye’de resmi ittifakın haricinde bütün partilere oy vermiş insanların Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy vermesiyle birlikte bizim İstanbul’da İstanbul İttifakı dediğimiz, Türkiye’de de Demokrasi İttifakı diye adlandırdığımız bir çerçevede insanlar yan yana gelebildiler; ben bu insanların bu yan yana gelebilme halini hâlâ görebiliyorum, bunda hiçbir sıkıntı görmüyorum.”

 

PKK bağlantıları nedeniyle görevlerinden alınan HDP’li belediye başkanlarıyla ilgili de Kaftancıoğlu şöyle konuştu:

 

“Biz halkın iradesiyle seçilmiş bir belediye başkanının hangi partiden olursa olsun altını çizerek söylüyorum CHP olarak, hukuksuz bir şekilde alınmasına ve hukuksuz bir şekilde kayyum atanmasına her zaman karşı çıktık, bundan sonra da karşı çıkacağız. CHP Genel Başkanı’ndan bütün yöneticilerine kadar herkes yüksek sesle ifade etti. Bizim İstanbul Büyükşehir Belediye başkanımız da hakikaten bu hukuksuzluğu o bölgeye giderek ve buna destek vererek ifade etti. Ve bu hak arayışında sürekli yanlarındayız dolayısıyla beklenti nedir bilmiyorum ama bu hukuksuzluğu kabul etmek zaten mümkün değildir.”

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.