YÖK Başkanı yanıtladı! Virüs nedeniyle üniversiteler tatil edilecek mi?

YÖK Başkanı yanıtladı! Virüs nedeniyle üniversiteler tatil edilecek mi?

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, koronavirüse karşı üniversitelerin tatil edilmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Çin'de ortaya çıkan koronavirüsün Türkiye'de de görülmesinin ardından üniversitelerin tatil edilmesi hakkında konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, yüzbinlerce öğrencinin yer değiştirmesinin risk oluşturabileceğini açıkladı.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'nın 10 Mart'ı 11 Mart'a bağlayan gece canlı yayında Türkiye'de de ilk koronavirüsün görüldüğünü açıklamasının ardından akıllara gelen sorulardan biri de eğitim kurumlarının tatil edilip edilmemesi oldu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda sunum yapan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, üniversitelerin tatil edilmesiyle ilgili "Üniversitelerde eğitime ara verilip verilmemesi konusunda devlet kararına uyacağız. Olası bir tatilde yüzbinlerce üniversite öğrencisi memleketlerine dağılacak. Bu hareketlilik riskli de olabilir" diye konuştu.

 

NE OLMUŞTU?


Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının görüldüğünün açıklanmasının ardından dün İstanbul'da bulunan Kadir Has Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi tatillerini erkene çekerek eğitime ara vereceklerini açıkladı. Bahçeşehir Üniversitesi, MEF Üniversitesi ise eğitime online olarak devam etme kararı aldıklarını duyurdu.

 

 


siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.