YÖK'ten yüz yüze eğitim açıklaması

YÖK'ten yüz yüze eğitim açıklaması

YÖK, uygulamalı eğitimin gruplar halinde yüz yüze, teorik eğitimlerin ise asgari yeterlikler dikkate alınarak çevrim içi yapılmasına karar verdi.


YÖK: "Uygulamalı eğitimlerin 'azami dikkatin gösterilmesi ve sıkı tedbirlerin alınması' şartıyla öğrenciler seyreltilerek, gruplara ayrılarak yüz yüze yapılabileceği, teorik eğitimlerin ise mümkün olduğunca çevrim içi yapılması hususları bütün devlet ve vakıf yükseköğretim kurumlarımıza bugün bir resmi yazı ile bildirilmiştir."

YÜZ YÜZE EĞİTİM KARARI

 

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 8.2 milyon üniversite öğrencisinin 1 yıldır beklediği açıklamayı sonunda yaptı. Sıkı tedbirler alınıp, öğrenciler gruplara ayrılıp seyreltilerek uygulamalı dersler yüz yüze kampüste yapılabilecek. Teorik derslerin on-line işlenmesi tavsiye edilirken, isteyen öğrenci kaydını dondurabilecek.

Üniversitelerin, ‘Bahar Dönemi' açılışıyla ilgili YÖK, 1.3 milyon öğretim üyesi ve öğrencinin katılımıyla bir anket yapıp, sonuçlarını Sağlık Bakanlığı'na göndermişti. Sağlık Bakanlığı'ndan beklenen cevabı dün alan YÖK Yürütme Kurulu toplanarak, salgının seyrine göre dönem ortasında değişme ihtimalini de hatırlatarak, şimdilik son kararını açıkladı.

YÖK YÜRÜTME KURULU SON KARARLARI ŞÖYLE:

 

1. Uygulamalı eğitimlerin “azami dikkatin gösterilmesi ve sıkı tedbirlerin alınması” şartıyla öğrenciler seyreltilerek, gruplara ayrılarak yüz yüze yapılabilir.

2. Teorik eğitimler, Sağlık Bakanlığının görüşleri ile programlarda kazandırılması gereken asgari yeterlilikler dikkate alınarak mümkün olduğunca çevrimiçi yapılması önerilir.

3. Sağlık Bakanlığınca dönem ortasında konuya ilişkin tekrar bir değerlendirme yapılacak.

4.Salgın endişesi veya barınma dolayısıyla eğitimlere devam etmek istemeyen öğrenciler kayıtlarını dondurma hakkından yararlandırılacak.

5. Küresel salgın döneminde öğrenci motivasyonu üzerinde yoğunlaşarak, rehberlik hizmetlerine ağırlık verilecek.

 

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.