Yolsuzluk Fezlekeleriyle ilgili  şok iddia

Yolsuzluk Fezlekeleriyle ilgili şok iddia

Yolsuzluk fezlekelerini itibarsızlaştırmak için soruşturmada görev alan polislerin sahte delillerle meslekten ve memurluktan ihracı için çalışma yürütüldüğü ortaya çıktı.

Amacın Meclis Komisyonu öncesinde polisleri meslekten ihraç ederek, yolsuzluk iddialarının Meclis’te konuşulmasını engellemek olduğu kaydedildi.


Yol­suz­luk da­va­la­rı ile il­gi­li so­ruş­tur­ma öner­ge­le­ri 5 Ma­yıs’­ta Mec­lis’­te gö­rü­şü­le­cek. Mec­lis­’te ço­ğun­lu­ğa sa­hip ik­ti­dar ve­kil­le­ri­nin öner­ge­le­ri red­det­me­si ve böy­le­lik­le ko­mis­yon ku­rul­ma­sı­nı en­gel­le­me­yi he­def­le­yen plan olduğu ileri sürüldü.

Hem mu­ha­le­fe­tin hem de ik­ti­dar par­ti­si­nin Mec­li­s’­e sun­du­ğu so­ruş­tur­ma öner­ge­le­ri­nin gö­rüş­me­ler­den he­men ön­ce ya­pı­la­cak ‘al­gı ope­ras­yo­nu­’ ile gün­dem­den çı­ka­rıl­ma­ya ça­lı­şı­la­ca­ğı id­di­a edil­di.

Yol­suz­luk ve rüş­vet fez­le­ke­le­ri­ni iti­bar­sız­laş­tır­mak için so­ruş­tur­ma­lar­da gö­rev alan po­lis­le­rin asıl­sız ge­rek­çe­ler­le hem mes­lek­ten hem de dev­let me­mur­lu­ğun­dan ih­raç edil­me­si için ça­lış­ma yü­rü­tü­lü­yor. İh­raç­la­rın Mec­lis gö­rüş­me­si­nin he­men ön­ce­sin­de ya­pı­la­rak 4 ba­kan hak­kın­da­ki id­di­ala­rın bo­şa çı­kar­tıl­ma­sı­nın he­def­len­di­ği kay­de­dil­di.

SUÇ­LA­RI DE­LİL TOP­LA­MAK

17 ve 25 Ara­lık rüş­vet ve yol­suz­luk ope­ras­yon­la­rın­da gö­rev alan İs­tan­bul Ma­li Suç­lar­la Mü­ca­de­le Şu­be Mü­dür­lü­ğü­’n­de gö­rev­li 3 em­ni­yet mü­dü­rü ve 3 ko­mi­ser hak­kın­da, İçiş­le­ri Ba­kan­lı­ğı mü­fet­tiş­le­ri­nin yü­rüt­tü­ğü so­ruş­tur­ma­lar­da hem mes­lek­ten hem de dev­let me­mur­lu­ğun­dan ih­raç is­te­mi ile ra­por ha­zır­lan­dı­ğı be­lir­til­di. Em­ni­yet mü­dür­le­ri M.Ç, Y.S, K.A. ve ko­mi­ser­ler İ.Ş, A.İ. ile M.D. hak­kın­da hiç­bir so­mut de­lil ve ge­rek­çe ol­ma­ma­sı­na rağ­men, ta­ma­men so­yut ve hu­kuk il­ke­le­ri­ne ay­kı­rı şe­kil­de ih­raç is­te­miy­le so­ruş­tur­ma yü­rü­tül­dü­ğü be­lir­til­di.

Yet­ki­si­ni ve­ya nü­fu­su­nu ken­di­si­ne ve­ya baş­ka­la­rı­na çı­kar sağ­la­mak, kin ve­ya dost­luk ne­de­niy­le kö­tü­ye kul­lan­mak­la suç­la­nan po­lis­ler
hak­kın­da mü­fet­tiş­le­rin sav­cı­lı­ğın ta­li­ma­tıy­la ya­pı­lan hu­ku­ki iş­lem­le­ri de­lil ola­rak gös­ter­di­ği, ik­ti­da­ra ya­kın isim­ler hak­kın­da ise so­ruş­tur­ma yü­rüt­me­yi suç ola­rak gös­ter­me­ye ça­lış­tı­ğı öne sü­rül­dü. Po­lis­le­re yö­nel­ti­len tar­tış­ma­lı bir suç­la­ma­nın da 25 Ara­lık ope­ras­yo­nu şüp­he­li­si olan işa­da­mı Ya­sin El Ka­dı hak­kın­da ol­du­ğu be­lir­ti­li­yor.

EL KA­DI­’YI TA­KİP SUÇ MU?

BM ta­ra­fın­dan aran­dı­ğı ve Ba­kan­lar Ku­ru­lu ka­ra­rı ile Tür­ki­ye­’ye gi­riş ya­sa­ğı­nın ol­du­ğu dö­nem­de Ka­dı­’yı ta­kip eden po­lis­ler, sav­cı­nın ta­li­ma­tıy­la ya­pı­lan hu­ku­ki iş­lem­le­ri uy­gu­la­mak ve so­ruş­tur­ma dos­ya­sın­da de­lil ola­rak yer alan bil­gi­le­ri top­la­mak­la suç­la­nı­yor.

Soruşturma borsası

Di­sip­lin so­ruş­tur­ma­la­rı­nı yü­rü­ten mü­fet­tiş­le­rin İçiş­le­ri Ba­ka­nı Ef­kan Ala ta­ra­fın­dan atan­dı­ğı ve ge­re­kir­se de­lil üre­te­rek ih­raç ka­ra­rı çı­kar­mak­la ta­li­mat al­dık­la­rı id­di­a edil­di.

İn­ter­ne­te sı­zan ses ka­yıt­la­rın­da, Ala’­nın ope­ras­yon­la­rı ya­pan po­lis­le­rin sü­rül­me­si ve si­pa­riş mü­fet­tiş­ler ata­na­rak ce­za­lan­dı­rıl­ma­sı yö­nün­de İs­tan­bul Em­ni­yet Mü­dü­rü Se­la­mi Al­tı­nok ile gö­rüş­me­le­ri yer al­mış­tı. İh­raç is­tem­li dos­ya­la­rın bu mü­fet­tiş­ler ta­ra­fın­dan yü­rü­tül­dü­ğü ve mes­lek­taş­la­rı­na hak­sız ce­za­lar ta­yin et­me­ye ça­lı­şan bu mü­fet­tiş­le­re, üst ma­kam­la­ra ter­fi sö­zü ve­ri­le­rek ‘so­ruş­tur­ma bor­sa­sı­’ ku­rul­du­ğu id­di­a edi­li­yor.

Uz­man­lar, po­lis­ler hak­kın­da yü­rü­tü­len so­ruş­tur­ma­nın ge­rek­çe­si­ni hu­ku­ki ga­ra­bet ola­rak ni­te­li­yor. Esas ama­cın yolsuzluk soruşturmasına adı karışan 4 eski bakan hakkında Mec­lis Ko­mis­yo­nu ku­rul­ma­dan ön­ce po­lis­le­ri mes­lek­ten ih­raç ede­rek, yol­suz­luk id­di­ala­rı­nın Mec­li­s’­te ko­nu­şul­ma­sı­nı en­gel­le­me­ye ça­lış­mak ol­du­ğu kay­de­di­li­yor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.