‘Yolun sonu göründü’

‘Yolun sonu göründü’

CHP’li Bülent Tezcan, Ak Parti ve MHP hakkında çok çarpıcı ifadeler kullandı. İşte haberin ayrıntıları;

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP MYK sonrasında gündemde yer alan konulara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun'un, TBMM'de el çabukluğu ile milletten kaçırılarak geçirildiğini iddia eden Tezcan, söz konusu kanunu, "ittifak ve seçim hileleri yasası" olarak niteledi.

YOLUN SONU GÖRÜNDÜ

Tezcan, "Bu yasa, milli iradenin gasp edilmesi yasasıdır. Gidici olan iktidarlar seçim kanunlarıyla oynamaya başlarlar. AKP için artık yolun sonu görünmüştür. Onun kuyruğuna takıp kendisi için bir ikbal bekleyen MHP için de yolun sonu görünmüştür" görüşünü paylaştı.

TÜRK SİYASETİNİN EN ÖNEMLİ SORUNU…

Türk siyasetinin en önemli sorununun yüzde 10 seçim barajı olduğunu değerlendiren Tezcan, Türk siyasetinin önünün açılması için barajın kaldırılması gerektiğini bildirdi. Yüzde 1 oy alan partinin genel başkanının bile en azından parlamentoya girebilmesi gerektiğinin altını çizen Tezcan, ilkesel olarak ittifaka karşı olmadıklarına dikkati çekti.

Bülent Tezcan, "Hiç kimse ittifaka karşı değil ama bu ittifak partileri kimliksizleştirme üzerine kurulmuş bir sistemdir, bu nedenle karşı çıktık" dedi.

Bu yasanın seçim hilelerini meşrulaştırmayı ve mühürsüz seçimi yasal hale getirmeyi amaçladığını öne süren Tezcan, yasanın ayrıca "bir sopalı seçim hazırlığı" olduğunu, Türkiye'nin 21'inci yüzyılda böyle bir seçim uygulamasını hak etmediğini belirtti.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.