Yozgatlılar’dan Bekir Bozdağ’a “çakma” Konfederasyon isyanı

Yozgatlılar’dan Bekir Bozdağ’a “çakma” Konfederasyon isyanı

Seçimlerin yaklaşması ile birlikte daha önceleri ortalarda hiç gözükmeyen yerel ve genel olmak üzere sivil toplum kuruluşu sözde birleştiricilik adı altında sahneye çıkıverdi.

AK Parti ve MHP’nin ortak erken seçim kararı ile birlikte seçim pastasından rant yemek isteyen fırsatçılar, sivil toplum kuruluşu adı altında aniden ortaya çıkıverdiler.

Bunlardan birisi de, Kurucu başkanı ayrı, Başkan olarak tanıtılan kişinin ayrı ve kurucu üyelerinin İstanbul’da olduğu Yozgatlılar Konfederasyonu...

​Birkaç köy, ilçe derneğinin katılımıyla ve üç federasyonun kurucularınında toplam 5-6 aynı dernek ile kurulduğu, bu üç çakma federasyonunda kısa süre içerisinde bir konfederasyon kurarak toplantılar yapmaya başlaması çevrenin oldukça dikkatini topladı.

yozgat1.jpg

ERDOĞAN’I MASKE YAPIYORLAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın Yozgat ziyaretinde; ‘’Yozgatlıların bir araya gelmesi lazım’’ sözüyle yola çıktıklarını her defasında dile getiren topluluk kısa geçmişte ise köklü ve geçmişi olan bir federasyonun başkanlık seçimini büyük bir hezimetle kaybederek bu topluluktan ayrılmıştı.

YOZGATLILAR İSTEMİYOR

Yeni kurulan ve arkasına Bekir Bozdağ’ı aldığı iddia edilen Yozgatlılar Konfederasyonu’na yönelik Yozgatlılardan ciddi tepkiler var. Yozgatlılar, “Birleşmek ya da dahil olmak yerine yeni bir oluşum içerisine girerek bürokrat ve siyasilere ziyaretler yapıp mevcut yapıyı yok saymak ne kadar adil ya da demokratiktir” sorusunu soruyor.

yozgat.jpg

ARKASINDA BEKİR BOZDAĞ MI VAR?

“Böylesine naylon bir yapının arkasında kimler var, bakan mı, müsteşar mı? Eğer arkalarında ya da bilincinde değillerse tüm programlarına neden itibar edip isimlerini kullandırıyorlar?” diyen pek çok Yozgatlı, Mustafa İslamoğluna yakınlığı ile bilinen bir iş adamının finanse ettiği iddia ederek, bu ekibin ticari ve siyasi iş takibi peşinde oldukları belirterek, Yozgatlı Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Başbakanlık Müseşarı Fuat Oktay ın bu kişilere bilerek mi bilmeden mi desek verdiğini merak ediyor.

YOZGATLILAR NEDEN DİYOR?

Güçlü bir Yozgat Lobisi oluşturmak isteniyorsa, neden Yozgat’ı ve Yozgatlıyı her alanda temsil eden Ankara, Kayseri, Bursa, İstanbul, Avrupa’nın milyonları oluşturan güçlü STK’larını desteklemek yerine bu yapıyı desteklemenin ve içinde bulunmanın amacı ne olabilir? İşte Yozgatlılar bu sorunun cevabını arıyor.

Konuya ilişkin görüşlerini beyan eden Yozgatlılar akla gelen cevaplardan ilki bu suni ve içi boş yapılarla mevcuttaki yapıların içini boşaltmak ve sulandırmak olduğunu belirterek, “Gerçekte faaliyetlerini gerçekleştiren ve sağlam bir zemin üzerine konfederasyonlaşma sürecine iki yıldır hazırlıklar yapan bir birlik varken gizli saklı oturumlarla, seçme bazı kişilerin oluşturduğu yapıyı desteklemek Yozgat’a ve Yozgatlıya ne kazandırabilir? Seçim arifesinde şahsi kartvizit ve nüfuz oluşturma girişimi içerisine mi giriliyor? Seçimle gelen seçimle gider kuralının, seçilemeyenlerin darbe yapar gibi paralel bir şekilde ilerlemesi ne kadar legal olabilir? Tüm bu soruların yanıtlarını verebilecek, kamuoyu önünde projeleri ve amaçlarını açıklayabilecek kimsenin olmadığı naylon konfederasyonun destekçisi olmak, içerisinde bulunan iyi niyetli şahıslarında kirlenmesine neden olacağı düşünülüyor” şeklinde konuşuyorlar.

Hakan Sönmez      siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.