Yozgat'ta 12 kişinin öldüğü kazanın sebebi ortaya çıktı

Yozgat'ta 12 kişinin öldüğü kazanın sebebi ortaya çıktı

Yozgat'ta 12 kişinin öldüğü kazanın otobüs şoförü Adem Tatlısu'nun hareket halindeyken kalp krizi geçirmesi nedeniyle yaşandığı ortaya çıktı.

Yozgat'ta 12 kişinin öldüğü, 18 kişinin de yaralandığı otobüs kazası Türkiye'yi kahretti. Karşı şeride geçerek 30 metreden şarampole yuvarlanan otobüs kazasıyla ilgili yeni detaylar da ortaya çıkıyor.

Kaza, önceki gece, Sivas- Yozgat kara yolunda, Yozgat Şeker Fabrikası yakınlarında meydana geldi. Sivas'tan İstanbul'a giden Kamil Koç Turizm'e ait, Adem Tatlısu yönetimindeki 58 ADA 924 plakalı yolcu otobüsü, kontrolden çıkıp karşı şeride geçerek 30 metreden şarampole yuvarlandı.

Kazada, şoför Adem Tatlısu ile birlikte Hakan Hasgül, eşi Züleyha Hasgül, çocuğu Eymen Kadir Hasgül, İlker Akdağ, Mustafa Altun, Hatice Yıldırım, Serdal İçeloğlu, Feyzullah Dikçal ile eşi Mahmure Dikçal, Raziye Erdoğan ve Caner Kuzgun hayatını kaybederken, 18 kişi ise yaralandı.

Hayatını kaybedenlerin cenazeleri otopsi işlemleri sonrası, çeşitli kentlerde toprağa verildi.

 

KAZANIN SEBEBİ ORTAYA ÇIKTI

 

Kazanın otobüs şoförü Adem Tatlısu'nun hareket halindeyken kalp krizi geçirmesi nedeniyle yaşandığı ortaya çıktı. Yapılan ön otopside Tatlısu'nun kalp krizi geçirdiği belirlendi.

 

zdnxfghbj.JPG

 

DİREKSİYON BAŞINDA BAYGINLIK

 

Kaza yapan otobüsün içerisinde bulunan kamera kayıtlarında da şoförün aniden elini kalbine doğru götürdükten sonra direksiyon başında baygınlık geçirdiğinin görüldüğü bildirildi. Soruşturma dosyasına eklenen görüntülerin aile yakınlarına izletildiği ifade edildi.

 

2005'TEN BERİ SOFÖRLÜK YAPIYORDU

 

3 çocuk babası olan otobüs şoförü Adem Tatlısu'nun 2005 yılında Sivas Emniyet Müdürlüğü'nden işçi kadrosundan emekli olduğu, o tarihten bu yana da kentteki firmalarda otobüs şoförlüğü yaptığı öğrenildi.

 

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

 

Otopsi işlemleri sonrası yakınlarına teslim edilen Adem Tatlısu'nun cenazesi memleketi Sivas'ın Hafik ilçesine bağlı Çukurbelen köyüne getirdi. Burada öğle namazının ardından kılınan ve yakınları ile köylülerin katıldığı cenaze namazı sonrası Tatlısu son yolculuğuna uğurlandı. Öte yandan, aynı kazada hayatını kaybeden yolculardan İlker Akdağ da (35), Sivas kent merkezinde Hacı Bektaş Cemevi'ndeki cenaze programının ardından Yukarı Tekke Mezarlığı'nda toprağa verildi.

 

KAHREDEN DETAYLAR: DÜĞÜNDEN DÖNERKEN OTOBÜS KAZASINDA ÖLMÜŞ

 

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde önceki gece otobüsün şarampole devrildiği kazada yaşamını yitiren Serdal İçeloğlu (45), memleketi Tokat'ta toprağa verildi. Yaralanan eşi Hatice İçeloğlu'nun (43) ise sağlık durumun iyi olduğu öğrenildi. Çiftin, Sivas’a yakınlarının düğününe geldikleri, dönüşte de kazanın yaşandığı belirtildi.

Kazada hayatını kaybeden 2 çocuk babası Serdal İçeloğlu'nun cenazesi sabah saatlerinde ailesi tarafından hastane morgundan alınarak, memleketi Tokat'ın Yayladalı köyüne getirildi. İstanbul'da nakliye firması sahibi olan İçeloğlu, öğle saatlerinde köy mezarlığında kılınan cenaze namazının ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi. Cenazeye, AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, vatandaşlar ve yakınları katıldı. 

Yayladalı köyü Muhtarı Mustafa Al, "İstanbul'dan Sivas'a eşinin akrabalarının düğünü için gelmişti. Tokat'a baba toprağını ziyaret için de köyümüze geldi. Düğün sonrası tekrar eşi ile birlikte İstanbul'a dönerken otobüs kazasında kaybettik. Eşinin sağlık durumu iyi" dedi.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.