YPG Münbiç'in parçası olacak mı? ABD’den bomba açıklama

YPG Münbiç'in parçası olacak mı? ABD’den bomba açıklama

YPG/PKK terör örgütü Münbiç’in bir parçası olacak mı? Konu ile ilgili Amerika Birleşik Devleti’nden sürpriz bir açıklama geldi. İşte haberin ayrıntıları;

ABD Savunma Bakanlığında gerçekleştirilen toplantıya video konferans yöntemiyle bağlanan Albay Ryan, DEAŞ karşıtı operasyonlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Albay Ryan’ın Mübiç’te bulunan YPG’lilere ilişkin açıklaması ise dikkat çekti.

Ryan, YPG'nin Münbiç'teki geleceğine ilişkin konuştu.

MÜNBİÇ'TE ORTAK DEVRİYELER İÇİN EĞİTİM SÜRÜYOR

"ABD ile Türkiye'nin üzerinde mutabakata vardığı Münbiç yol haritasının uygulanmasında ne aşamada olduklarına" yönelik soru üzerine Albay Ryan, iki ülke güvenlik güçlerinin 46'ncı bağımsız koordineli devriyelerini gerçekleştirdiğini kaydetti.

Münbiç'te çok az sayıda olay yaşandığını ifade eden Ryan, Türkiye ile ABD'nin koordineli devriyelerinin bölgedeki istikrara katkı sağladığına dikkati çekti.

Münbiç yol haritası kapsamında iki ülke güvenlik güçlerinin bölgede ortak devriyelere henüz başlamadığını belirten Albay Ryan, ortak devriyeler için verilen eğitimlerin sürdüğünü söyledi.

‘YPG MÜNBİÇ'TE OLACAK MI?’

"Münbiç'te YPG/PKK unsurları bulunup bulunmadığına" ilişkin bir soruya ise Ryan, "Takip ettiğim kadarıyla Münbiç'te çok az YPGli var. Anlaşmaya bağlıyız, YPG Münbiç'in parçası olmayacak" dedi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.