YPG'yi uyardı, Afrin’e destek göndermeyin! ABD Afrin'i gözden çıkardı

YPG'yi uyardı, Afrin’e destek göndermeyin! ABD Afrin'i gözden çıkardı

Amerika Birleşik Devleti, terör örgütü YPG/PYD’ye flaş bir uyarıda bulundu ve destek göndermemeleri konusunda uyardı. İşte haberin ayrıntıları;

Pentagon Suriye'nin kuzeydoğusundaki YPG unsurlarının Afrin'e hareket etmesi durumunda ABD'nin desteğini kaybedeceğini açıkladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’i teröristlerden temizlemek için başlattığı Zeytin Dalı Harekatı aralıksız devam ediyor. TSK ve ÖSO birlikleri Afrin’de bir çok kritik noktayı ise ele geçirmeye başladı.

Bu gelişmelerin ardından YPG/PYD terör örgütü Amerika Birleşik Devleti’nden yardım talep etti. ABD’nin YPG’ye verdiği yanıt ise teröristleri şaşırttı.

Pentagon Suriye'nin kuzeydoğusundaki YPG unsurlarının Afrin'e hareket etmesi durumunda ABD'nin desteğini kaybedeceğini açıkladı. Anadolu Ajansı haberini, Pentagon'daki üst düzey askeri bir yetkiliye dayandırdı.

Türkiye'nin Afrin'e yönelik olarak başlattığı Zeytin Dalı Harekatı sürerken, YPG'nin Suriye'nin kuzeydoğusundaki güçlerini Afrin'de kontrol altında tuttuğu bölgeye sevk edeceği ileri sürülmüştü.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.