YSK Başkanı’ndan seçim açıklaması! İYİ Parti seçime girebilecek mi?

YSK Başkanı’ndan seçim açıklaması! İYİ Parti seçime girebilecek mi?

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Güven, 24 Haziran Pazar günü yapılacak erken seçime ilişkin çok kritik açıklamalar yaptı. İşte ayrıntılar;

YSK Başkanı Sadi Güven, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin partisinin grup toplantısında yaptığı seçim çağrısı ve Erdoğan ile yapılan görüşmenin ardından verilen erken seçim kararına ilişkin ilk kez konuştu.

İşte YSK Başkanı Sadi Güven'in açıklamalarından öne çıkanlar;

2 seçimi birlikte yapacağız. En az 2 seçim için hazır malzememiz var. Şu anda da bu seçim için her türlü hazırlığımız tamam. TBMM'den yasanın çıkıp yayınlanmasını bekleyeceğiz, süre sıkıntısı yoktur. Daha önce de biz 56 günde seçim yaptık. Ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Siyasi partilerin hangi şartlarda seçime katılabileceği mevzusu siyasi partiler kanununda ve içtihatlarda yazılı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan evrakları isteyeceğiz. Ve YSK olarak hangi partilerin seçime katılabileceği konusunu, incelemenin ardından açıklayacağız.”

İYİ PARTİ AÇIKLAMASI

"Seçim için hazırlıklar tamam. İYİ Parti seçimlere girebilir mi, giremez mi bunu ben de bilmiyorum. İYİ Parti'nin durumu incelenir."

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum