YSK: Emek Partisi ittifaktan vazgeçti

YSK: Emek Partisi ittifaktan vazgeçti

YSK, Emek Partisi Genel Başkanlığı'nın kendilerine ilettikleri yazıda 14 Mayıs'ta gerçekleşecek olan seçimlere Emek ve Özgürlük İttifakı olarak girmekten vazgeçtiklerini bildirdi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Emek Partisi'nin seçime Emek ve Özgürlük İttifakı olarak girmekten vazgeçtiğini belirtti.

YSK tarafından yapılan açıklamada, "Emek Partisi Genel Başkanlığı (EMEP) tarafından Kurulumuz Başkanlığına gönderilen yazıda; partilerinin 24 Mart 2023 tarihinde teslim ettiği protokolle 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimine Emek ve Özgürlük İttifakı çatısı altında gireceğini beyan ettiği, ancak parti genel yönetim kurulunun yeni kararı uyarınca anılan seçime Emek ve Özgürlük İttifakı olarak seçime girmekten vazgeçtikleri bildirilmiştir" denildi.


"EMEP ADAYLARI YEŞİL SOL PARTİ LİSTELERİNDEN SEÇİME GİRECEK"


EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz konuya ilişkin açıklama yaptı. Akdeniz, "Bu prosedür ittifaktan çekiliyor gibi anlaşılmamalı" dedi.

 

Akdeniz'in açıklaması şöyle;

 

"YSK’ya Emek ve Özgürlük ittifakı çatısı altında ve EMEP amblemiyle girme başvurumuzu geri çektik. EMEP adayları yine İttifak çatısında Yeşil Sol Parti listelerinden seçime girecektir. Bu prosedür ittifaktan çekiliyor gibi anlaşılmamalı. Mevzu yasal mevzuattır."


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.