YSK kargaşası sürüyor! Seçimde Sandığa Bilinmeyen Atama

YSK kargaşası sürüyor! Seçimde Sandığa Bilinmeyen Atama

Sandık kurulunda görülen usulsüzlük nedeniyle tekrarlanacak olan İstanbul seçiminde parti üyesi olmayan ve herhangi bir talep ve başvuruda bulunmayan vatandaşlar ‘’sandık kurulunda seçmen üyesi’’ olarak göreve atandı. 

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) sandık kurullarındaki usulsüz olduğu gerekçe gösterilerek iptal edilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde şimdi ise sandık kurullarında ‘seçmen üye’ tartışması yaşanmaktadır. 

YSK’nın yenilenmesine karar verdiği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yapılacak olan 23 Haziran seçimlerinde, hiçbir talep ve başvuru veya parti üyesi olmayan bazı vatandaşlar ‘sandık kurulu seçmen üyesi’ olarak görevlendirildi.

Bu vatandaşların polisler tarafından getirildiği tebligatlardan öğrenildi. YSK yetkilileri bu uygulamayı, ‘siyasi partilerin sandık kurullarında görev alacak üye listelerindeki eksikliklerin, ilçe seçim kurulları tarafından, o sandık çevresindeki diğer seçmenlerden doldurulması’ olarak açıkladı.

YSK yetkilileri, sandık kurullarının 2’sinin kamu görevlisi diğer 5’i ise siyasi partilerin temsilcileri olmak üzere toplam 7 kişiden oluştuğunu, fakat bazı siyasi partilerin eksik isim bildirmelerinden dolayı, sandık kurulları oluşumu sırasında sıkıntı yaşanmaması için, o sandıkta oy kullanan seçmenler arasından ‘Seçmen üye’ görevlendirilerek, 7 kişiye tamamlandığını belirtti.

OKUMA-YAZMASI OLMAYAN ÜYE

31 Marttaki seçimlerde sandık kurullarının usulsüz olması ile başlayan tartışmalardan dolayı, vatandaşlar kendilerinden habersizce sandıklarda görev verildiğini söyleyerek, hem YSK’yı hem de ilçe seçim kurullarını soru yağmuruna tuttu.

Bazı vatandaşlar, polislerin getirdiği tebligatı teslim almayıp, bazıları ise ilçe seçim kurullarına başvuruda bulunarak görev almak istemediklerini ileterek tutanak tutturdu. Seçmen listeleri içindeki kişilerden kura ile belirlemesi yapılan ‘Seçmen üyelerden’ bazı kişilerin ise okuma yazma bilmediği, çok genç veya çok yaşlı olması dikkatleri çekti.

SİYASETCAFE.COM

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.