YSK ne işe yarar?

YSK ne işe yarar?

Gazeteci Yazar İsmet Özçelik Başkanlık Sistemi Referandumunda yaşanan adaletsizlikleri, 'evet” için yapılan orantısız baskıları yazarak YSK'nın ne işe yaradığını sordu.

Başkanlık Sistemi için gerekli olan Anayasa Değişikliği Referandumuna sayılı günler kala Evetçilerin Türkiye genelinde orantısız bir güç kullandığı açıkça görülüyor. Yaşanan adaletsizlikleri Aydınlık Yazarı İsmet Özçelik kaleme alarak YSK’nın işlevinin ne olduğunu ve ne işe yaradığını sordu.


İsmet Özçelik’in Aydınlık’taki yazısı şöyle:

 

"TGB’li gençler afişlerinde, bildirilerinde “Hayır” sözcüğü geçtiği için gözaltına  alınıyorlar. “Siz halk oylamasında ‘Hayır’ kampanyası yapamazsınız” deniyor. MHP’li “Hayır”cıların toplantıları engelleniyor. Demokratik kitle örgütlerinin çalışmaları durdurulmaya çalışılıyor.


 “Evet” dersen serbest, “Hayır” dersen yasak!


Türkiye halk oylamasına bu koşullarda gidiyor.



YSK GÖRMÜYOR MU?

Ortada açık bir hukuksuzluk var. Devlet olanakları, devlet gücü, örtülü ödenek, “Evet” kampanyası için göstere göstere kullanılıyor. Devletin uçakları, araçları “Evet” için vızır vızır dolaşıyor.


YSK ise sadece seyrediyor.


Seçim yasası ile ilgili yeni düzenlemeler yapılıyor. Anayasa, yasalar, “yapılan değişiklikler bir yıl içinde yapılacak seçimde uygulanamaz” dese de dinleyen yok. Seçim yasalarının uygulamasından ve seçimlerin güvenliğinden sorumlu YSK, kör, sağır, dilsiz.



YA ERDOĞAN!

Anayasaya göre tarafsız olması gerekiyor. “Tarafsız olacağım” diye yemin etti, ama yeminine uymuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan söz ediyorum.  “Evet” kampanyasının göbeğinde. 24 saat “Evet” propagandası yapıyor.


Cumhurbaşkanı geliyor diye okullar tatil ediliyor. Öğrenciler, memurlar resmi yazılarla meydanlara taşınıyor. Erdoğan onlara “Evet” dedirtiyor. AKP seçim şarkılarını söyletiyor.


YSK’dan yetkililere soruyoruz. “Efendim, açılış ve temel atma törenlerinde konuşuyor. Resmi kampanya değil” yanıtını veriyorlar. “Konuşmasında ne söyleyeceğine biz karışamayız” ifadesini kullanıyorlar.


“Peki ‘Evet’ pankartları neyin nesi? Külliye’de bile kullanılıyor” deyince susuyorlar.


Anlayacağınız YSK da “fiili durum”a teslim olmuş görünüyor.
Türkiye’nin geleceği böyle belirleniyor!


***


HALKBANK


Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla ABD’de tutuklandı. Dosyaya bakınca pek bırakılacağa da benzemiyor.


Bazıları “AKP sıkıştırılıyor” diye sevinse de asıl sıkıştırılan Türkiye. Türkiye, AKP’nin zaafları kullanılarak teslim alınmaya çalışılıyor. Hem Irak’ta, hem Suriye’de, hem PKK, hem FETÖ konusunda.



ZAMANLAMA MANİDAR


Gazete ve televizyonlar, Halkbank Genel Müdür Yardımcısı’nın ABD’de tutuklanması ile ilgili gelişmeleri “son dakika” diye verirken, asıl “son dakika” haberi Erbil’den geldi. Barzani “Yakında Bağımsız Kürdistan için halk oylaması yapacağız” dedi.


Kerkük’e Kürdistan bayrağı çekilmesi, Barzani’nin “Bağımsız Kürdistan” açıklaması… Eş zamanlı olarak, bir devlet bankası olan Halkbank Genel Müdürü’nün ABD’de tutuklanması…


Hepsinin peşpeşe gelmesi anlamlı. Zamanlama manidar!



HATA ZİNCİRİ SÜRÜYOR


AKP hata üstüne hata yapıyor. Ama bir türlü uslanmıyor. Halkbank, yaşanan gelişmelerle ilgili olarak gazetelere tam sayfa ilanlar verdi. Hangi gazetelere vermiş diye baktım. Tamamına yakını yandaş gazeteler.


Ne tiraj, ne etkinlik… Hiçbir kriter yok.


Bu arada “yandaş” gazetelerin “Evet” kampanyasına destek için çıkardığı ekler var. Bu eklerde çok sayıda ilan yayınlanmış. Halkbank buralarda da karşımıza çıkıyor.



HALKBANK’IN ETİNDEN, SÜTÜNDEN, …


Halkbank’ı esnafın bankası olarak hatırlayanlar kaygılı. Daha önce Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın “Ayakkabı kutularındaki dolarlar” ile gündeme gelmişti. Şimdi yandaş gazetelerdeki ilanları konuşuluyor.


AKP ve yandaşlar, Halkbank’ın etinden, sütünden, derisinden, … kısacası her şeyinden yararlanıyor.


Banka çalışanları arasında bile “Artık yeter” sesleri yükseliyor.


Uyarması bizden!"

 

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.