YSK'dan, CHP'nin Talebine Red

YSK'dan, CHP'nin Talebine Red

YSK, CHP'nin Ankara'da birleştirilmiş tutanakların asılmasına yönelik yaptığı itirazı reddetti.

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) CHP Temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu, Ankara İl Seçim Kurulunca düzenlenen il birleştirme tutanak özetlerinin, "o anki durumun özetini içerdiği ve değiştirilebileceği" gerekçesiyle başvurularının reddedildiğini bildirdi.


Yakupoğlu, asılan birleştirme tutanak özetlerinin, seçim sonucu gibi algılandığını belirterek, bu yanlış algının düzeltilmesi için YSK'ya başvurduklarını söyledi.

Kurulun, tutanak özetinin asılması işleminin yasa gereği yapıldığını, ancak karar altına alınması için başvuru yaptıklarını belirten Yakupoğlu, Ankara İl Seçim Kurulunca düzenlenen il birleştirme tutanak özetinin, o an itibariyle durumu tespit eden bir tutanak olduğunu vurguladı.

Yakupoğlu, Kurulun kararında, il birleştirme tutanak özetinin, 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkındaki Kanun'un 128. maddesindeki "tutanağın düzenlenmiş olması, üst seçim kurullarına itiraz için Kanunda öngörülen sürelere başlangıç teşkil etmez" hükmü gereği, itirazın başlangıcına esas teşkil etmeyeceğinin belirtildiğini söyledi.

Tutanak özetinin olası değişikliklerle yeniden değişebileceğinin de kararda ifade edildiğini dile getiren Yakupoğlu, tutanak özetinin ilgili genelgeye göre düzenlendiğinin ve bulunduğu aşama itibariyle kesin sonuçları içermediğinin de kararda yer aldığını aktardı.

Yakupoğlu, bu nedenle tutanak özetlerinin o anki durumun özetini içerdiği ve değiştirilebileceği gerekçesiyle başvurularının reddedildiğini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.