YSK'dan flaş açıklama: Hepsi eş zamanlı olacak

YSK'dan flaş açıklama: Hepsi eş zamanlı olacak

YSK’dan yapılan açıklamaya göre, yerel seçimlerde sandık ölçekli sonuçlar, siyasi parti genel merkezleri ile eş zamanlı olarak paylaşılacak.

Yüksek Seçim Kurulu’nun ‘Sandık Sonuçları Paylaşım Sistemi Kullanımına İlişkin Usul ve Esasları Gösterir Genelge’nin yürürlüğe konulmasına dair kararı dün Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, sonuçlar, siyasi parti genel merkezleri ile eş zamanlı olarak paylaşılacak.

Sandık Sonuçları Paylaşım Sistemi (SSPS) ile elde edilen veriler, YSK tarafından belirlenen süre sona erene kadar siyasi partilerin teşkilatlarına gönderilmeyecek ve üçüncü şahıslara gönderilmeyecek, ayrıca kamuoyuna da açıklanamayacak.

Seçime bağımsız olarak katılan adaylara, seçime girdiği seçim çevresi ile sınırlı kalmak üzere, sandık sonuçları ve imzalı tutanaklar, yayın yasaklarının bitmesinin ardından, talepleri halinde dijital ortamda verilecek.

Siyasi partiler, web servis metodu ile sandık sonuçlarına, web sitesi metodu ile sandık sonuçları ve imzalı tutanaklara erişebilecek. Seçim günü, siyasi partiler, sandık sonuçlarını SSPS web sitesi kullanıcısı ve SSPS web servis kullanıcısı aracılığı ile bilgisayarına kaydetme imkanına sahip olacak. Talep edilmesi halinde imzalı tutanaklar Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğü tarafından belirlenecek yöntemle de verilebilecek.

SSPS’den faydalanmak isteyen partiler, Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğü’nden yazılı olarak veya Siyasi Portalı üzerinden talepte bulunacak. Bu sistemde yer alan siyasi partiler bilişim altyapılarını hazır hale getirmek ve güvenlik tedbirlerini almakla yükümlü olacak. Güvenlik denetimi amacıyla Yüksek Seçim Kurulu’na bildirmeleri gerekecek. İlgili IP adresinden SSPS’ye online olarak ulaşacak kullanıcılara Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğü tarafından sağlanacak kullanıcı adı ve parolaların güvenliğinden siyasi partiler ve belirledikleri kullanıcılar sorumlu olacak.

SSPS kullanıcı el kitabı ile SSPS web sitesi/web servisi el kitabı, ilgili siyasi partilere verilecek.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.