Yunan adasındaki Türkler kurtarıldı

Yunan adasındaki Türkler kurtarıldı

Geçtiğimiz Cuma akşamı Yunan adalarına giden bir grup Türk vatandaşı, korona virüsü nedeniyle feribot seferlerinin iptal edilmesi üzerine Kos Adası’nda mahsur kalmıştı. Grup, bugün gönderilen feribotla Bodrum’a getirildi.

Bodrum'dan Yunanistan'ın Kos Adası'na giden 15 kişilik bir grup, korona virüsü nedeniyle feribot seferleri iptal edilince geri dönemedi. Bodrum'da bulunan 39 Yunan vatandaşı da Kos Adası’na gidemedi. Bugün öğle saatlerinde adada mahsur kalan 14 Türk ve bir Kolombiya vatandaşı için özel bir feribot seferi düzenlendi. Bodrum'da mahsur kalan 39 yunan vatandaşını Kos adasına bırakan feribot oradan ise 14 Türk ve bir Kolombiya vatandaşını alarak Bodrum'a getirdi.

 

 

BÜTÜN YOLCULAR TARANDI

Bodrum Limanı'na yanaşan feribottan inen 15 yolcu ve 4 gemi mürettebatı için termal kamera sistemi kuruldu. Sağlık ekipleri tarafından teker teker Bodrum gümrüğünde sağlık kontrolünden geçirilen vatandaşlar daha sonra Bodrum'a giriş yaptı. Vatandaşlar feribottan ayrıldıktan sonra feribot dezenfekte edildi. Vatandaşlar ise ülkelerine geri dönmenin sevincini yaşadı.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.