Yunan yazar Boğaziçi'nde Atatürk'e "şeytan" dedi Alkışlarla karşılandı

Yunan yazar Boğaziçi'nde Atatürk'e "şeytan" dedi Alkışlarla karşılandı

Yunan asıllı İngiliz yazar Hamza Andreas Tzortzis, Boğaziçi İslam Topluluğu tarafından düzenlenen bir organizasyonda, Atatürk’e “şeytan” dedi.

Boğaziçi Üniversitesi’nde, Boğaziçi İslam Topluluğu tarafından düzenlenen bir programda konuşan Yunan asıllı İngiliz yazar Hamza Andreas Tzortzis, Atatürk’ten “şeytan” olarak bahsetti.

İsim vermeden Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını işaret eden Tzortis, skandal konuşmasında, 'İslam’ı bu ülkeden kaldırmak istediler. Bu, bu kadar basit. Eğer kendi tarihinizi okursanız, bu şahsın ve diğerlerinin bu ülkeden, memleketinizde İslam’ı kaldırmak istediğini anlarsınız. Beni de onun bu memlekette ne kadar çok resmi olduğu ilgilendirmez. Sonuçta dininizi ortadan kaldırmak için bir uğraş verdiler. Örtünmeyi kaldırdılar, ezanı kaldırdılar, Arapça'yı kaldırdılar, İslami eğitimi kaldırdılar. Bu Allah’ın dostu mudur yoksa şeytanın dostu mudur?' dedi.

Tzortis'in Atatürk'e 'şeytanın dostu' iması yaptığında ise öğrencilerin gülüşüp alkışlaması dikkat çekti.

İngiliz asıllı Yunan yazarın daha önce bir kitabı ise, Türkçe'ye tercüme edilerek Timaş Yayınları tarafından basılmıştı.

SİYASETCAFE.COM

 

İlgili Haberler
 EDİTÖR
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum