Yunanistan'da Türkiye anketi! Her an savaşabiliriz!

Yunanistan'da Türkiye anketi! Her an savaşabiliriz!

Türkiye – Yunanistan arasında ki gerilim giderek tırmanıyor. Son olarak Yunanistan’da yapılan bir anket her şeyi çok açık ortaya koydu. İşte haberin ayrıntıları;

Yunanistan’ın Türkiye düşmanlığı devam ediyor. Yunanistan, Türkiye’nin Avrupa Birliği’nde yer almasını istemiyor ve karşı çıkıyor.

Yunan basını, Türkiye hakkında hazırlanan bir anketin sonucunu kamuoyu ile paylaştı. Ankette, Türkiye, "En büyük sorun" olarak gösterildi.

Public Issue isimli kuruluş tarafından hazırlanan ve Yunanistan-Türkiye hattındaki ilişkiyi mercek altına alan ankette Yunan halkının yaşanan gelişmelere nasıl tepki verdiği ortaya çıktı. Ankete göre, Yunan halkının yüzde 44'ü Türkiye'yle savaş ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.

Araştırma kuruluşunun yaptığı ankette, Yunan halkının büyük bir çoğunluğu Yunanistan’ın toprak bütünlüğünün en büyük sorun olduğu ifade edilirken, ankete katılanların %16’sı Türkiye’yi en büyük sorun olarak gördü. Ankette, Türkiye-Yunanistan ilişkisinin önceki yıla oranla kötüye gittiğini söyleyenlerin oranı %81’ken ankete katılanların %2’si ikili ilişkilerin geliştiğini söyledi. Aynı soruya, “Bir şey değişmedi” diyenlerin oranı ise %16.

Atina’nın Türkiye-Yunanistan ilişkisine müdahale etme şeklini beğenenlerin oranı %37’de kalırken, beğenmeyenlerin oranı %54 oranındaydı.

Aynı ankette Yunanların %67’si Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girmemesi gerektiğini söylerken, araştırmada Türkiye ile Yunanistan arasında savaş yaşanma ihtimali de gündeme geldi. Anketteki soruları yanıtlayan Yunanların %52’si iki ülkenin savaşa girmeyeceğini savunurken, %44’ü gelecek yıllarda savaş olasılığının yüksek olduğunu söyledi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.