Yunus Emre gitti Mehmet Cengiz geldi!

Yunus Emre gitti Mehmet Cengiz geldi!

Mehmet Cengiz'in adı bir İlahiyat Fakültesi binasına üstelik "Yunus Emre'nin yerine" verilmiş...

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun gerçekleştirilemeyen ikinci operasyonuna ait dinleme kayıtlarında adı geçen ve küfürlü sözleri tepki çeken işadamı Mehmet Cengiz'in adı bir İlahiyat Fakültesi binasına üstelik "Yunus Emre'nin yerine" verilmiş...

 

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun gerçekleştirilemeyen ikinci dalgasına ait dinleme kayıtlarında adı geçen ve ses kayıtlarındaki "Bu milletin ... ..." şeklindeki küfürlü sözleriyle tepki çeken işadamı Mehmet Cengiz bugün iki farklı haberle yine basının gündeminde. Cengiz'in, İstanbul'daki Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi bünyesindeki "Yunus Emre Binası"nın yenilenme çalışmalarına verdiği destek nedeniyle bu binanın adının değiştirildiği ve Cengiz'in adının verildiği ortaya çıktı. İşadamı Mehmet Cengiz'le ilgili ikinci iddia ise Balıkesir'de ithal kömürle çalışan termik santralinin, usulsüz şekilde alınan bir orman arazisi üzerine yapıldığı yönünde.

 

Radikal'de yer alan habere göre, 25 Aralık'taki yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarına, ait savcılık fezlekelerinde yer aldığı iddia edilen bazı teknik takip kayıtlarında, bir medya kuruluşunun satın alınması için oluşturulan para havuzuna katılan işadamlarından biri olarak adı geçen ve bir konuşma sırasında, "Bu milletin ... ..." şeklindeki küfürlü konuşması tepki çeken işadamı Mehmet Cengiz'in adının, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ndeki bir binaya verildiği ortaya çıktı. Fakültenin web sayfasında binanın banisi (yapımı için para veren kişi) olduğu belirtilen Cengiz'in, kendi ismi verilen binanın önünde, adının yazılı olduğu büyük bir tabelanın altında bazı öğrenciler ve öğretim üyeleriyle çektirdiği bir fotoğraf da yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.