Yürekli savcıyı inatla bekliyoruz

Yürekli savcıyı inatla bekliyoruz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti seçmenine seslenerek, "Kul hakkı yiyene oy vermek, harama ortak olmaktır.

Başçalan’ın fezlekesi için yürekli bir savcı arıyorum. Çıkacaktır. İnatla bekliyoruz” dedi. Tokat, Sivas ve İstanbul Maltepe mitinglerinde konuşan Kılıçdaroğlu, Ak Parti'nin reklamını eleştirerek şunları söyledi:


BABANIN BAYRAĞI DEĞİL

Şimdi reklamlarda Türk bayrağını kullanıyor. O bayrak 76 milyonun bayrağıdır. Senin babanın bayrağı değildir o. İşine gelince kullanacaksın, işine gelince ayağa kalkmayacaksın. Hangi koşullarda olursa olsun biz bayrağımızın önünde ayağa kalkarız. Üzerinde durduğumuz temel nokta bu.

PARTİDEN UZAKLAŞTIRIRDIK

Bu adam (Avrupa Birliği eski Bakanı Egemen Bağış) kalktı internette bir gazeteci ile konuşuyor, ağza alınmaması gereken lafları söylüyor. ‘Ben her cuma Kuran’dan bir ayet sallarım’ diyor. Eğer bunu CHP'den bir kişi söyleseydi emin olun kıyamet kopardı. Hükümet kıyameti koparırdı. Biz ne yapardık? 'Kusura bakma inançla dalga geçiyorsan senin bu partide yerin yok' derdik. Bu Başçalan Kuran’ı Kerim ile dalga geçen bakan hakkında bir şey söyledi mi, partisinden attı mı?

BAŞÇALAN’IN FEZLEKESİ

Dün TBMM'de fezlekelerin görüşülmesi vardı. 4 bakan ile ilgili. 4 bakanın fezlekesi geldi ama Başçalan’ın fezlekesi gelmedi. Onun için helal süt emmiş, ülkesini seven yürekli bir savcı arıyorum. Dürüst, onurlu, namuslu bir savcı arıyorum. O savcı çıkacak mı? Herhalde çıkacaktır. Bekliyoruz. İnatla bekliyoruz. ‘Bunları açıklayın. İçinde ne var?’ dedik. Açıklamadılar, gizlediler. Bu para helal para mı haram para mı? Vallahi de billahi de haram para. 'Bunlar montajsa TİB kayıtlarını açıkla' dedik. 76 milyonun konuşmalarını orası izliyor. Açıkladı mı? Niye açıklamıyor? Çünkü doğru. Eğer kendine güveniyorsan, ABD, Japonya, Fransa'ya gönder incelet. Desinler ki 'Montajdır' biz de 'Haksızlık yapıldı' diyelim. Gönderebilir mi? Gönderemez. Çünkü doğru. Yüzde 100 doğru.

Wulff örnek olsun

ESKİ Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti. Wulff ile Kılıçdaroğlu arasında basına kapalı yapılan ve yaklaşık 1 saat süren görüşmeye Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu ile İstanbul Milletvekili Osman Korutürk de katıldı. Wulff görüşme sonrası açıklama yapmadı. CHP'den yapılan açıklamada, görüşmede Almanya ve AB ile ilişkilerin yanı sıra Türkiye'deki genel durum ve uluslararası güncel konuların ele alındığı belirtilerek, şöyle denildi: "Kılıçdaroğlu da görüşmeden sonra, bütün demokratik ülkelerde örnek alınması gereken ahlak ve dürüstlük anlayışının doğal sonucu olarak, kendisine yöneltilen çeşitli suçlar karşısında hesap vermekten kaçmayıp, bilakis adalet önünde hesap verebilmek için Cumhurbaşkanlığı makamından ayrılmayı tercih eden Cumhurbaşkanı Wulff'un tutum, davranış ve ilkeli duruşunun her siyasetçi, özellikle de ülkemizin bugünkü yöneticileri için örnek olması gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu görüşmenin hukuk devleti, demokrasi, insan hakları ve AB ile ilişkiler açısından da çok yararlı bir görüşme olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.