Yurt bombalayarak bir ülkücüyü öldüren Ozan Ceyhun Viyana'ya büyükelçi oldu

Yurt bombalayarak bir ülkücüyü öldüren Ozan Ceyhun Viyana'ya büyükelçi oldu

Ülkücü Mustafa Erol’un katili Ozan Ceyhun, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Viyana Büyükelçiliği'ne atandı.

İstanbul'daki Adana Erkek Öğrenci Yurdu'nu bombalayarak Ülkücü Mustafa Erol'u şehit eden ve hakkında idam cezasıyla iddianame hazırlanınca Avusturya'ya firar eden Ozan Ceyhun, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Viyana Büyükelçiliği'ne atandı.

Dönemim Dev-Sol üyelerinden Demirtaş Ceyhun'un oğlu Ozan Ceyhun, 1 Mart 1977'de, İstanbul'daki Adana Erkek Öğrenci Yurdu'nu bombaladı.

 

AVUSTURYA'YA KAÇTI

 

Hakkında yakalama kararı çıkartılan ve idam cezasıyla iddianame hazırlanan Ozan Ceyhun, Avusturya'ya kaçtı.

Olayda şehit olan Mustafa Erol'un naaşı, para bulunamadığı için memleketine tabutta değil, yoğun kar yağışı altında battaniyeye sarılarak götürüldü.

 

ulkucuyu-sehit-etti-siyasetcafe.JPG

 

Zaman aşımından davası düşen Ozan Ceyhun, daha sonra Almanya'ya geçti.

Ozan Ceyhun, 1986 yılında Alman Yeşiller Partisi'ne üye oldu. 1992 ve 1998 yılları arasında Hessen Sosyal İşler Bakanlığı'nda çalıştı.

 

AVRUPA'DA HAYATINA DEVAM ETTİ

 

1998 ile 2000 yılları arasında Avrupa Parlamentosu'nda görev aldı. Yeşiller Partisi milletvekiliyken, 1915 olaylarını soykırım kabul eden "Ermeni tasarısı"nı hazırladı. Ülkücü Mustafa Erol karlı bir mart günü tabutla değil, parçalanmış naaşı, parasızlıktan battaniyeye sarılarak ebedi istirahatgahına götürülürken, olayın faili Ozan Ceyhun Avrupa'da hayatına devam etti.

Ceyhun'un ikinci evliliğinde nikah şahitliğini Recep Tayyip Erdoğan yaptı.

2002 yılında Türkiye'ye dönerek AK Parti'den İzmir milletvekilliği aday adayı oldu. Adaylığı gerçekleşmedi ancak Recep Tayyip Erdoğan'a danışman olarak atandı. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün gece Resmi Gazete'de yayımladığı kararla, Ozan Ceyhun'u Avusturya'nın başkenti Viyana'ya büyükelçisi olarak atadı.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.