Yurtdışında maske zorunluluğu geri geldi!

Yurtdışında maske zorunluluğu geri geldi!

EG.5 varyantının sebep olduğu artan COVID-19 vakaları, Perşembe günü daha fazla kişinin hastalanmasına ve hastanelere yatırılmasına neden olmaya devam ediyor.

Kaliforniya'daki Kaiser Permanente, New Jersey'deki Rutgers Üniversitesi ve Georgia'daki Morris Brown Koleji, yeni maske talimatları yayınladı.

Kaiser, "Hastane ve tıbbi ofislerimizde hastalarımızın, çalışanlarımızın ve topluluğumuzun sağlığını ve güvenliğini koruma amacıyla Santa Rosa Hizmetleri'nde maske takma zorunluluğunu yeniden başlatıyoruz" şeklinde bir açıklama yaptı.

Syracuse, New York'taki Upstate Medical hastaneleri de bir not aracılığıyla, Üniversite Hastanesi ve Community General'deki klinik alanlarında çalışan tüm personelin, ziyaretçilerin ve hastaların tekrar maske takması gerektiğini duyurdu.

Maske takma zorunluluğunun yeniden getirilmesinin sebeplerinden biri, daha fazla hastane personelinin COVID-19 nedeniyle hastalanması olarak gösterildi.

Upstate'in küresel sağlık direktörü Dr. Stephen Thomas, "Bu istatistikler sürekli olarak değişiyor ancak toplumumuzda COVID-19 nedeniyle hastaneye yatışların arttığını görüyoruz"

"En yoğun dönemimizi yaşamıyoruz ancak bir ay öncesine göre daha fazla hasta var. Şu anda kapasitemiz dahilinde tüm hastalarımıza bakabiliyoruz."

 

ÜNİVERSİTE KOLEJLERİNE PARTİ YASAĞI GELDİ


Morris Brown Koleji, Instagram hesabından yaptığı açıklamada, "Önümüzdeki iki hafta boyunca kampüste parti veya büyük etkinlik yapılmayacak" dedi.

Kolej, öğrenci ve personelin maske takması ile fiziksel mesafeyi korumasının gerektiğini vurguladı.

CDC verilerine göre, Georgia genelinde COVID-19 nedeniyle hastaneye yatışlar %30 arttı.

 

HOLLYWOOD'DA DA ÖNLEMLER ALINIYOR!


Hollywood film stüdyosu Lionsgate, Deadline tarafından elde edilen bir iç yazışmaya göre, enfeksiyonlardaki artışın ortasında tekrar maske takma gerekliliğini getirdi.

CDC'ye göre, COVID-19 vakaları artarken hastaneye yatış oranları şu an için hala düşük seviyelerde seyrediyor.

EG.5 varyantı, ülke genelindeki yeni COVID-19 enfeksiyonlarının büyük bir kısmını oluşturuyor ve diğer varyantları geride bıraktığı görülüyor.

CDC, yaşlılar, belirli tıbbi koşulları olanlar ve hamileler gibi yüksek risk gruplarının maske takmasını öneriyor. Ayrıca, 100.000 kişi başına 20 veya daha fazla kişinin hastaneye yatırıldığı bölgelerde maskenin takılmasını teşvik ediyor.

San Francisco Üniversitesi Tıp Fakültesi Başkanı Dr. Robert Wachter, "Hastaneye yatışlar henüz iki katına çıkmadı ancak sayıların birkaç hafta gerisinde olduğu için yakın gelecekte artabileceğini düşünüyorum" dedi. "Şu anda enfeksiyon kapma riski, bir veya iki ay öncesine göre kesinlikle daha yüksek. Dikkatli olmaya devam ediyorsanız, maske takmanın tekrar zamanı geldi."

Wachter ayrıca, atık suda artan enfeksiyon seviyelerinin erken bir göstergesi olan COVID-19 seviyelerinin iki katına çıktığını belirtti.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.