Zabıta aracında Afganistan bayrağı açan sığınmacılar yakalandı! Sınır dışı edilecekler

Zabıta aracında Afganistan bayrağı açan sığınmacılar yakalandı! Sınır dışı edilecekler

Sakarya'nın Ferizli ilçesinde zabıta aracında Afganistan bayrağı açarak sosyal medyada yayınlayan Afganistan uyruklu 3 kişi sınır dışı edilecek.

Sakarya Ferizli Belediyesi'nin zabıta aracına binerek Afganistan bayrağı açan ve bu görüntüleri sosyal medyada paylaşan sığınmacı eleştiri yağmuruna tutuldu. Videoya verilen tepkiler çığ gibi büyürken Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü konuya ilişkin inceleme başlattı.

Zabıta memurunun aracın kapılarını kilitlemeyi unuttuğu, bu sırada Afganistan uyruklu kişinin araca girerek ülkesinin bayrağını açtığı arkadaşının da görüntüyü çektiği ortaya çıktı.

Ferizli Belediyesi konuya ilişkin açıklama yaparak, zabıta aracında eski Afganistan bayrağı açılmasını kınadığını duyurdu.

 

HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILDI

 

Afgan uyruklu şahıslarla ilgili hukuki sürecin başladığı vurgulanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

 

"Görevli olduğu araçta gerekli önlemleri almayarak kapıları açık bir şekilde park edip denetime çıkan zabıta personelimiz hakkında da tahkikat başlatılmış ve soruşturma sürecinin salahiyeti açısından da süreç sona erene kadar açığa alınmıştır. Bu videonun çekilmesi konusunda ihmali olanlar hakkında da idari ve hukuki süreçler işletilmektedir.

Mülteciler konusunun sürekli gündemde olduğu bir dönemde Ferizli Belediyesine ait araçta böyle bir olay yaşanmasından son derece rahatsızlık duyduğumuzu bir kez daha hatırlatarak yaşanan bu olaydan büyük rahatsızlık duyuyor ve sorumluların gerekli cezayı alması için tüm hukuki ve adli süreçleri titizlikle yürütüyoruz."

 

SINIR DIŞI EDİLECEKLER

 

Polis, Afganistan uyruklu 2 kişi ile yanlarında bulunan 1 kişiyi yakalayarak gözaltına aldı. 3 kişinin sınır dışı edilmeleri için çalışmaların başladığı öğrenildi.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.