Zafer Çağlayan hakkında bomba iddia!

Zafer Çağlayan hakkında bomba iddia!

CHP'li Ali Özgündüz'den '700 bin TL'lik saat' tartışmalarını geride bırakacak bomba rüşvet iddiası.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, Zafer Çağlayan'ın rüşvet parası olarak aldığını iddia ettiği 2,5 milyon TL'lik para ile 3 adet takı aldığını. Bunları da oğlunun 12 Nisan 2013 tarihindeki düğününde gelinine, eşine ve diğer gelinine takdığını idida etti. 


Özgündüz, Çağlayan'ın 2,5 milyon TL'lik düğün takılarını hangi kuyumcudan aldığı bildiğini ama o kuyumcunun adını açıklamayacağını da söyledi.

 

Zafer Çağlayan Ali Özgündüz'ün bu iddiasına TBMM'de yaptığı konuşmada yanıt verdi.

 

Özgündüz de sataşma gerekçesiyle söz alarak TBMM'de şöyle konuştu:"Allah'tan korkun bari susun. Hırsızdan daha beteri arsız olmaktır. Hepsi kurmayaca idi, hepsi yalandı, niye istifa ettiniz? Rıza Sarraf alıyor sana gönderiyor. Düğün kasetlerini inceleyin.. 12 Nisan 2013... Saatin faturasını Yüce Divan'da göstereceksin. Bank Asya'dan hesabına gelen 2 milyon 465 bin TL bunu da mı kuşlar getirdi. (Takıları paraları) İhracatı arttır ödül verelim. Tamam kardeşim ihracatı arttır ama çalma."

 

Zafer Çağlayan, Ali Özgündüz'ün ağır ithamları sonrası yaptığı konuşmada 'Şereften bahseden de şeref olmalı' dedi. Yaşanan bu tartışmalar üzerine Meral Akşener 'Bu böyle sabaha kadar gidecek mi?' diyerek son olarak Ali Özgündüz'e söz verdi.

 

Ali Özgündüz, Zafer Çağlayan'ın oğlunun evine gittiğini iddia etitği rüşvet paralarının fotoğraflarını TBMM'de kürsüden gösterdi....

 

CHP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ ALİ ÖZGÜNDÜZ'ÜN BOMBA RÜŞVET İDDİASI TUTANAKLARA BÖYLE YANSIDI:

 

ALİ ÖZGÜNDÜZ (İstanbul) - Teşekkür ediyorum Sayın Başkan.


Değerli milletvekilleri, sözlerime başlarken yüce heyeti saygıyla selamlıyorum.


Şimdi, meşhur bakan, saatçi bakan Zafer Çağlayan hakkındaki önerge üzerine konuşacağım. Kendisi burada mı, bilmiyorum. Az önce konuşmasında bu saatle ilgili fatura gösterdi, o faturayı görmek isteriz. Bu fatura, yine, duyduğumuza göre, geriye doğru sonradan alınan bir sahte fatura.

Değerli arkadaşlar "Aldım." diyor, "Ben kendim sipariş verdim." diyor. Allah aşkına bunu bir sorun, 300 bin franklık bir saat yurt dışından geldiği zaman -bunun vergisi yaklaşık 160 bin lira- vergisini de ödemiş mi bu bakanınız? Bunu bir sorun, Allah aşkına. Yani, fatura göstermekle falan olmaz. Şimdi söylemiyorum o faturanın hangi saatçiden alındığını, gerekirse oraya kadar çıkarırız.


CELAL DİNÇER (İstanbul) - Nasıl ödemiş, çekle mi ödemiş?

"BUGÜN DE TAKSAYDI KOLUNA"


ALİ ÖZGÜNDÜZ (Devamla) - Bu arkadaş, bu bakan... Bu şekilde olmaz.Faturasını ödemişse bugün de taksaydı ya koluna, gösterseydi övünerek, utancından takamıyor bile. (CHP sıralarından alkışlar) Evindeki piyanonun da faturası var mı acaba, piyanonun?

RIZA SARRAF: TİMSAH GELİYOR 


Bunları, bu bakanları besleyen, "Mama vermek lazım." diyen Rıza Sarraf ne diyor biliyor musunuz bu Bakanla ilgili? "Timsah geliyor." Bunu da söyleyeyim, bilesiniz. "Timsah" diye nitelendiriyor Türkiye Cumhuriyeti'nin bir bakanını. Ya, insan hakikaten utanır yani buraya çıkıp da bir de dinden imandan, hacdan bahsediyor. Rüşvetçi adamın özel uçağıyla nasıl gidilir umreye? Bu hangi inanç, hangi anlayış, ne biçim bir anlayış, hayret ediyorum.

Değerli arkadaşlar, bu arkadaşları hak ettikleri yere, Yüce Divana gönderelim ki orada savunma hakkını kullansınlar, sonuna kadar kullansınlar. Orada sorgulansın -biz de gidelim, o duruşmayı izleyelim- ayakta bir sorulsun: "Mehmet Zafer Çağlayan; ana adın, baba adın, doğum tarihin, nereden geçiyorsun?" "Varlıklı ailedenim." diyor ya.

Soruşturma komisyonu kurulacak. Size rica ediyorum, söylüyorum: 3628 sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu var; açın, okuyun. O kanuna göre, bu tür iddiayla ilgili soruşturma açıldığı zaman, siz, ilgili şahıslardan ve üçüncü dereceye kadar kan hısımlarından, ikinci dereceye kadar sıhri hısımlarından da mal beyanı istemek zorundasınız. Soruşturma komisyonuna seçilecek arkadaşları şimdiden bu konuda uyarıyorum; mal beyanlarını isteyin, yetkiniz var, çünkü savcı gibi soruşturma yapacak bu komisyon. Meclis Başkanlığından isteyin, bu Bakan ne zaman bu saatin faturasını vermiş, mal beyanında ne zaman bildirmiş? Oğlunun geliri neymiş, oğlunun mal beyanında neler varmış bir sorun.

Değerli arkadaşlar, banka dekontları var, göreceksiniz. Şu anda, diyorsunuz ya "paralel yapı" falan, hem de o ekibin bankasından gönderilen paralar var.
Yine, bu saat gelirken, x-raydan geçerken görüntüleri var. Bu saati getiren kişi, ta Cenevre'deyken özel kalem müdürünü arayarak "Senin de bir ihtiyacın var mı, çoluk çocuğuna bir şey ister misin?" diyor.

Bu görüşmeler var. Bunları, tabii, şu andaki milletvekili arkadaşlar bilmiyorsunuz çünkü dosyayı bilmiyorsunuz, delilleri bilmiyorsunuz ama soruşturma komisyonuna giden arkadaşlardan rica ediyorum, onlarla konuşun, onlardan bu dokümanları alın, siz de bir inceleyin.

Dolayısıyla, bu arkadaşlar hak ettikleri yere yani mahkemeye, bağımsız mahkemeye gitsinler, orada hesap versinler. Beraat ederlerse sorun yok. Gelsinler "Beraat ettik kardeşim, alnımız açık, başımız dik." diye o zaman desinler ama şu aşamada yani daha soruşturma komisyonu kurulmadan, deliller toplanmadan biz böyleyiz, öyleyiz, bu kadar imanlıyız, bizim imanımızı sorgulayamazsınız, falan, filan şeklinde, yine din-iman ticareti yaparak, bu yolsuzluktan, bu hırsızlıktan kurtulamazlar. Ortada -affınıza sığınırım- bir pislik var. Bu pisliğin üstünü kapatmaya kalkarsanız bu necaset bulaşır, sirayet eder, dolayısıyla sorumluluk olur.

HIRSIZA SUÇ ORTAĞI OLURSUNUZ


Tebrik ediyorum grubunuzu, iktidar partisi grubunu, soruşturma açılması yönünde oy kullandınız. Doğrusu da buydu. Yalnız, eğer siz "Komisyonda biz bu işi kapatırız, aklarız." diye düşünüyorsanız, o zaman hırsızlık yapmasanız da hırsızlık yapanların suçuna ortak olursunuz. Bunun gerek bizim beşer hukuku açısından gerek ilahî hukuk açısından hükmü budur, ortak olursunuz.

NURETTİN CANİKLİ (Giresun) - Soruşturma komisyonu neye karar verirse odur yani müdahale etmeyin. (CHP ve MHP sıralarından gürültüler)


OKTAY VURAL (İzmir) - Kaçmayın. Kaçmayın.


ALİ ÖZGÜNDÜZ (Devamla) - Soruşturma komisyonu bir rapor hazırlayacaktır, Genel Kurula gelecektir.


OKTAY VURAL (İzmir) - Kahvaltı yapın, kahvaltı. Kahvaltı yapacak mısınız Yüce Divanla ilgili?


BAŞKAN - Sayın milletvekilleri, lütfen...


ALİ ÖZGÜNDÜZ (Devamla) - Genel Kurul karar verecektir. Genel Kurulun kararına göre... Soruşturma komisyonu karar vermez.


NURETTİN CANİKLİ (Giresun) - Öyle bir yönlendirme olamaz.


ALİ ÖZGÜNDÜZ (Devamla) - Sayın Canikli, dinlerseniz...
OKTAY VURAL (İzmir) - Yüce Divana göndermek için kahvaltı yapacak mısınız?


ALİ ÖZGÜNDÜZ (Devamla) - Soruşturma komisyonu konuyu soruşturacaktır, bir rapor hazırlayacaktır.


NURETTİN CANİKLİ (Giresun) - Komisyon kurulmadan suçlamayın. Herkes vicdanıyla karar verecektir.


ALİ ÖZGÜNDÜZ (Devamla) - Vicdanıyla hareket etsin.


NURETTİN CANİKLİ (Giresun) - Elbette... Aksi düşünülemez bile.


Öyle yaparsanız böyle olur, şöyle yaparsanız böyle olur diyemezsiniz.


ALİ ÖZGÜNDÜZ (Devamla) - Bakın, soruşturma komisyonu soruşturmayı yaptıktan sonra buraya sunacaktır ama arkadaşlarımızın, milletvekillerinin bu konuyu bilmeleri gerekiyor.


NURETTİN CANİKLİ (Giresun) - Kimse aklanmayacak.

ALİ ÖZGÜNDÜZ (Devamla) - Sadece soruşturma komisyonuna seçilen sizin 9 kişinizin bildiği evraklarla bu arkadaşlar karar veremez.


Bakın, uyarıyorum, 3628 sayılı Kanun'u açın okuyun, rüşvet suçlamasıyla suçlanan kişinin üçüncü dereceye kadar kan hısımlarının mal beyanını araştırmak zorundadır bu komisyon, şimdiden görevlerini hatırlatıyoruz.


NURETTİN CANİKLİ (Giresun) - Öyle bir şey varsa gerekeni yapar arkadaşlar, hiç merak etmeyin.

"11 EYLÜL 2013'TE HESABINA 2 MİLYON EURO GÖNDERİLİYOR"


ALİ ÖZGÜNDÜZ (Devamla) - Değerli arkadaşlar, bu Zafer Çağlayan 3/9/2012 tarihinde bir gazetenin -söylemeyeceğim- ekonomi sayfasına bir beyanat veriyor: "Bu yapılan ihracat başarısının altında kim ne sebep ararsa arasın, Türkiye ihracatını yapmaya devam edecektir. Bilhassa altın ihracatı ile ilgili farklı sözleri söyleyenler eğer mutlaka ahlaksız arıyorlarsa kendileri aynaya baksınlar, ahlaksızın kim olduğunu görürler." Bunun üzerine, bir hafta sonra, 11/9/2013'te 2 milyon euro gönderiliyor hesaba. Zafer Çağlan baktın mı aynaya, ahlaksızı gördün mü, ahlaksızı gördün mü, bakıyor musun aynaya? (CHP sıralarından alkışlar) Yani, bunun üzerine, efendim, kim ahlaklıymış, kim ahlaksızmış aynada baksın, görecek.

Zafer Çağlayan'la Rıza Sarraf arasında ilk rüşvet ilişkisi 19 Mart 2012'de başlıyor değerli arkadaşlar. Dediğimiz gibi, toplam rüşvet 52 milyon dolar, bu toplamı. 30 milyon 53 bin 600 euro, 6 milyon 776 bin 750 dolar, 3 milyon 465 bin TL -ki, bu, banka hesabıyla, Bank Asya üzerinden giden bir paradır,söyleyeyim, dekontu da var- 300 bin İsviçre frangı değerinde saat.

Başka bir şey söyleyeyim mi değerli arkadaşlar? Yani, hakikaten, bunu söylemeyecektim ama o savunması üzerine söylemek zorundayım: 12 Nisan 2013'te oğlu evlendi biliyorsunuz. 27 Mart tarihinde, yani düğünden on beş gün önce, Nuruosmaniye'de bulunan -kuyumcunun ismini söylemiyorum- değerli taşlar satan meşhur mücevheratçıdan 3 takım mücevherat alınıyor, 2 milyon 684 bin 11 dolara, 2 milyon 684 bin dolara, 3 takım.


OKTAY VURAL (İzmir) - Vay, vay, vay!

 

ALİ ÖZGÜNDÜZ (Devamla) - Birisini eşine takıyor, birisini öbür gelinine, birisini de düğünde evlenecek o gelinine takıyor. Rüşvet parasıyla gelinine takı takıyor, bu ne biçim bir anlayıştır? Yani, bir de gelmiş, burada ahlaktan bahsediyor, aynaya bakmaktan bahsediyor. (CHP sıralarından alkışlar)

Değerli arkadaşlar, yani, hakikaten sizin gruba güveniyorum yani sizin grubunuzda pırıl pırıl arkadaşlarımız var. Bizim yapacağımız işlem yani bu yüce Meclisin yapacağı işlem, şüphe var ise, yeterli emare, delil var ise bu insanları Yüce Divana göndermektir, hak ettikleri yere. Orada, efendim, o "tape"ler böyleydi, öyleydi, faturaydı; sahte miydi, değil miydi? O savunmalarını orada yapacaklar. Bunları da mahkeme değerlendirecek, yüce mahkeme değerlendirecek. Avukatları olacak, savunmalarını yapacaklar, biz de gidip izleyeceğiz. Duruşmalar halka açık, alenidir, izleyip göreceğiz.


Bahsettiği soruşturma, müfettiş, altın ihracat şeyiyle ilgili, Gana'dan gelip Dubai'ye gönderilen altınla ilgili sizin Bakanlığınız, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Gümrük Müfettişliğinin hazırladığı rapor var. Burada usulsüzlüğü açıkça söylüyor. 1,5 ton altından değerli arkadaşlar, 1.208 kilosu yurt dışına gidiyor, yaklaşık 300 kilosu -yani burada kargoda 1.500 kilogram altın deniyor, 1.208 kilogramı çıkış yapıyor- şu anda yok, piyasada yok, içeride yani. Bu para ne oldu, birilerine rüşvet mi verildi, ne yapıldı onu bilmiyoruz. Dolayısıyla...

OKTAY VURAL (İzmir) - Vay, vay, vay, vay!


ALİ ÖZGÜNDÜZ (Devamla) - Bir de -öbür konuşmamda bahsedeyim, sürem bitti- bu kişileri ayrı ayrı yargılamamız gerekir diyorum.


Hepinize saygılar sunuyorum.


Teşekkür ediyorum. (CHP ve MHP sıralarından alkışlar)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.