'Zarrab askerlerimizden daha değerli'

'Zarrab askerlerimizden daha değerli'

Ak Parti iktidarının İranlı iş adamı Reza Zarrab duyarlılığı muhalefetin dikkatini çekti. İşte ayrıntılar;

Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Milletvekili Muharrem İnce,  ‘Bu Zarrab duyarlılığı göz yaşartıyor’ dedi.

Türkiye'nin, İran ambargosunu delmek ve kara para aklama gibi suçlardan dolayı Amerika Birleşik Devletinde tutuklu bulunan Reza Zarrab için nota vererek ABD'den bilgi istemesi ana muhalefet partisinin tepkisine yol açtı.

Milletvekili İnce, 4 Temmuz 2003'te Kuzey Irak'ta 11 Türk askerinin ABD'li askerlerce başlarına çuval geçirilerek gözaltına alındığını hatırlattı. Dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan'ın, ABD'ye nota verilmesini isteyen muhalefete, “Ne notası veriyorsun, müzik notası mı” diye karşı çıktığını vurgulayan İnce, şunları söyledi:

“Demek ki bu hayırsever işadamı Zarrab, Türk askerinden daha değerli. Acaba gerçekten böyle mi, yoksa suç ortaklıklarının, ortaya çıkmasından mı korkuyorlar? Zarrab konusunda hükümetin bu duyarlılığı gözlerimi yaşartıyor. Kendisi ile çok yakından ilgileniyorlar. 27 Kasım'da Zarrab davasında jürili duruşma başlayacak. Jürili duruşmalarda çapraz sorgulama da yapılıyor. Bizimkileri bir telaş aldı.”

CHP Milletvekili İnce, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın, Reza Zarrab'ın sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladığını da ifade ederek şunları söyledi:

“Şimdi ben de soruyorum, Suriye'de, Kuzey Irak'ta kayıp, esir düşmüş, ne olduğu belli olmayan, ölü mü diri mi bilinmeyen askerimiz var mı? Açıklasınlar. Zarrab ile bu kadar ilgilenenler, kayıp askerimizin sayısını da açıklasınlar. Askerlerimizin durumu nedir? Hiç merak ediyorlar mı?”

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.