Zarrab olayında şok iddialar! Davutoğlu'nun gitmesine katkısı oldu mu? CIA ile nerede görüştü?

Zarrab olayında şok iddialar! Davutoğlu'nun gitmesine katkısı oldu mu? CIA ile nerede görüştü?

İranlı iş adamı Reza Zarrab ile ilgili ortaya bomba bir iddia atıldı. Zarrab olayı ile ilgili flaş Ahmet Davutoğlu iddiası ortaya atıldı. İşte ayrıntılar;

İran asıllı Türk işadamı Reza Zarrab’ın, ABD'ye gidişine kimin göz yumduğu kamuoyunda son günlerde çok fazla tartışılırken, Zarrab'ın İstanbul’da Amerikalı gizli servis elemanlarıyla görüştüğü ileri sürüldü.

Zarrab’ın, Amerika’ya gidişine kimin göz yumduğu tartışması özellikle iktidar partisi içinde sürerken başkent kulislerinde de önemli bir iddia konuşuluyor.

Bu iddiaya göre, 17/25 Aralık krizi sonrasında, yargılanma ve can güvenliği konusunda sıkıntıya düşen Zarrab, dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu’ndan güvence istedi. Ancak Davutoğlu hükümetinden böyle bir güvence verilmedi.

İran tarafının da aradığı ve ölümle tehdit edildiği öne sürülen Zarrab, İstanbul’da Tarabya’da Amerikalı gizli servis elemanlarıyla görüştü. Bu görüşmelerde varılan anlaşma gereğince Zarrab, ABD’ye gitti.

Konu ile ilgili açıklama yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, Reza Zarrab’ın Türkiye için kurulan bir organizasyonun parçası olduğunu, yurtdışına çıkmasına göz yuman, ihmali olan veya yardımcı olanların ortaya çıkarılması gerektiğini ifade etti.

Mustafa Şentop, “Türkiye’den gidişinin de bu planının bir parçası olduğu üzerinde düşünmek gerekir. Bu operasyon çerçevesinde bir ihanet işidir” diye konuştu.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler

Kaynak:süperhaber.tv

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.