Zayıflamak isteyenler! Soğuk çayı mutlaka deneyin

Zayıflamak isteyenler! Soğuk çayı mutlaka deneyin

İsviçre’de yapılan bir araştırmaya göre, kilo kaybında soğuk çayın sıcak çaydan daha etkili olduğu tespit edildi. İşte yapılan araştırmanın detayları;

İsviçre’de yapılan bir araştırma sonucunda soğuk çayın, kilo vermede sıcak çaydan daha etkili olduğu tespit edildi.

İsviçre, Fribourg Araştırma Enstitüsü Dairesi, soğuk çayın sıcak çaydan daha fazla kilo kaybı sağladığı sonucuna ulaştı.

elmali_soguk_cay-siyaset-cafe.jpg

Fribourg Üniversitesi Entegratif Kardiyovasküler ve Metabolik Fizyoloji Laboratuvarı sıcak ve soğuk çayın insan vücudundaki etkileri üzerine bir araştırma yaptı.

soguk-cay-tarifi-siyaset-cafe.jpg

Yapılan araştırmada, bir fincan şekersiz çay içen 23 sağlıklı genç ve yetişkin kişi incelendi. Kişilerin metabolik ve dolaşım tepkileri karşılaştırılırdı. Kafeinli soğuk içeceğin 3 derece, sıcak içeceğin ise 55 derece olduğu bildirildi.

SOĞUK ÇAY DAHA FAZLA KALORİ YAKIYOR

Katılımcıların, kan basıncı, kalp atışı, kalbin pompaladığı kan, oksijen tüketimi ve yağ oksidasyonu 90 dakika süre boyunca ölçüldü. Çay içmeden yarım saat önce ve sonra ölçülen değerler karşılaştırıldı. Katılımcıların, soğuk çay içerken enerji tüketiminin iki kat arttığı tespit edildi.

soguk-cay-sayiflatir-mi-siyaset-cafe.jpg

Yapılan araştırmanın sonucuna göre, soğuk çay içmek vücuttaki yağın daha fazla yakılmasını sağlarken, kalpteki metabolik stresi de azaltıyor.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.