Zekeriya Öz'ü Sarp'a götüren AKP'li Başkan kim?

Zekeriya Öz'ü Sarp'a götüren AKP'li Başkan kim?

Gün geçmiyor ki, kulisler yeni bir haber ile çalkalanıyor olmasın. Ergenekon’un “meşhur” savcısı Zekeriya Öz’ün “Sarp Sınır Kapısı”ndan elini kolunu sallayarak çıktığı görüntüler kamuoyunun hala hafızasında.

 

AK Parti iktidarı ile FETÖ’nün yollarını ayırmasının ardından Ergenekon, Balyoz gibi davalar bir bir düşmüş ve tüm tutuklular tahliye edilmişti.

 

Bir zamanların “kutsal” muamelesi gören savcısı Zekeriya Öz de soluğu yurtdışında almıştı. Tıpkı pek çok diğer FETÖ’cü gibi.

 

15 Temmuz FETÖ’cü kanlı darbe girişiminin ardından, AK Parti yöneticilerinin de bu yapının içerisinde ne kadar olduğu ve ne kadar yer aldığı hala ciddi bir tartışma konusu.

 

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkanlarından bazılarının FETÖ’cü yapılanma ile ilişkileri sürekli gündemde. Ancak, bu konularda AK Parti içinde sürekli kaynayan ama “derin” bir sessizlik var.

 

Siyasi kulislerde yankılanan yeni bir iddiayı siyasetcafe.com olarak gündeme getiriyoruz.

 

Ergenekon’un savcısı Zekeriya Öz’ü Sarp Sınır Kapısı’na kendi “makam aracıyla” hangi Büyükşehir Belediye Başkanı şahsen getirdi?

 

Zekeriya Öz’ün sınırı geçerken görüntüleri kayıtlarda var ve televizyonlarda çokça yayınlandı.

 

Peki, Öz’ün Sarp Kapısı'na kadar nasıl ve kiminle geldiği ile ilgili görüntüler mevcut mu? Mevcutsa Öz’ü oraya getiren bir AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı mı?

 

Ayrıca, bu AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı’nın “ByLock” kullananlar arasında çıktığı söylentileri doğru mu?

 

Kulislerde AK Parti içerisinde bu ve bunun gibi pek çok konunun bilindiği, ancak bugüne kadar Parti menfaatleri açısından üstünün de örtüldüğü konuşuluyor.

 

Zekeriya Öz’ü makam aracıyla Sarp Sınır Kapısı’na kadar götüren AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı’nın siyasi rakiplerini ekarte etme konusunda oldukça “mahir” olduğu, el altından sosyal medyayı da kullanmayı iyi bildiği gelen duyumlar arasında.


Hakan Sönmez                 siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum