Zeki Müren şarkılarıyla Anadolu turnesi

Zeki Müren şarkılarıyla Anadolu turnesi

Limak Filarmoni Orkestrası, Zeki Müren konserlerine devam ediyor. Ünlü tenor Murat Karahan’ın yönetmenliğindeki orkestra, 6 Aralık’ta Bursa’da başlayacağı turne kapsamında İzmir, Antalya, Mersin, Gaziantep, Diyarbakır, Eskişehir ve Trabzon’da sahne alacak

Çok sesli müziğin tanınması ve sevilmesi için çıktığı yolda ilk konserlerini geçtiğimiz ay içinde Ankara ve İstanbul’da veren Limak Filarmoni Orkestrası, büyük beğeni toplayan Zeki Müren konserlerini Türkiye’ye yaymak için harekete geçti. Türkiye turnesi kapsamında, 8 farklı ilde sahne alacak orkestra, Zeki Müren’in en sevilen şarkılarını, bambaşka bir yorumla izleyicilerle buluşturacak.

 

Dünyaca ünlü Türk tenor Murat Karahan’ın sanat yönetmenliğini yaptığı orkestranın şefliğini ise yine Rengim Gökmen üstlenecek. Dünyaca ünlü Moskova Bolşoy Tiyatrosu’ndan, Berlin Deutsche Oper, Viyana Wiener Staatsoper, Münih Bayerische Staatoper, Napoli San Carlo, Arena Di Verona, Teatro Regio di Parma, Teatro Filarmonico Verona ve Fransa Limoges ile Reims operalarına kadar yüzlerce kez sahnelerde başrolde yer alan Murat Karahan, düzenlenecek konserlerde Zeki Müren’in hafızalardan çıkmayan “Şimdi Uzaklardasın”, “Elbet Birgün Buluşacağız” ve “Yaralı Gönül” gibi onlarca parçasını seslendirecek.

 

Limak Filarmoni Orkestrası, Türkiye turnesine “sanat güneşimiz” Zeki Müren’in doğum yeri olan Bursa’daki Merinos AKKM’de, yine onun doğum günü olan 6 Aralık’ta başlayacak. Konserler dizisi sırasıyla; 9 Aralık İzmir, 12 Aralık Antalya AKM, 16 Aralık Mersin Yenişehir Belediyesi AKM, 17 Aralık Adana Çukurova Kongre Merkezi, 19 Aralık Gazintep Mavera Kongre Merkezi, 22 Aralık  Diyarbakır Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi, 8 Ocak Eskişehir ve 10 Ocak Samsun ile devam edecek. Turne, 13 Ocak’ta Trabzon konseri ile son bulacak.  

 

Siyasetcafe.com

1511255108_karahan1.jpg

 

1511255111_1507797098_limakfilarmoni_zorlupsm_11_10_2017__118_.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.