Zeybekci'den flaş şarap açıklaması

Zeybekci'den flaş şarap açıklaması

AK Parti'nin İzmir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, şarap üretimi ile ilgili açıklamaları nedeniyle kendisine yöneltilen eleştirilere karşı yanıt verdi.

AK Parti'nin İzmir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, şarap üretimi ile ilgili açıklamaları nedeniyle kendisine yöneltilen eleştirilere karşı, "Ben lafını evirip çeviren bir adam değilim. İçimden geçenleri söyledim. Kimse kimseye dini terbiye vermeye kalkışmasın” diyerek tepki gösterdi.

AK Parti'nin İzmir adayı Nihat Zeybekci, Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'nin sorularını yanıtladı.

FUARLARI DESTEKLİYORUZ AMA ŞARAP HARAMDIR

Ak Parti İzmir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, şarap üretimiyle ilgili açıklamalarına tepki gösteren kesimleri eleştirdi. Zeybekçi, “Biz hükümet olarak bağcılığı, şarap ihracatını destekliyoruz. Yurt dışı fuarlarına katıldıklarında destek veriyoruz. Şarap haramdır. Ama belediye başkan adayı olarak benim böyle bir tartışmaya girmem doğru olmaz" dedi.

Zeybekci, sözlerine "İzmir’de bir marka çalışması olduğunda bunu desteklemem mümkündür. Ben lafını evirip çeviren bir adam değilim. İçimden geçenleri söyledim. Kimse kimseye dini terbiye vermeye kalkışmasın" diye devam etti.

ELİT KESİMLE NEZAKETE DAYALI İLİŞKİMİZ VAR

İzmirlilerle arasının nasıl olduğu yönündeki soruya Zeybekci, “Son derece pozitif, Egeli olmam nedeniyle aynı aksanla, senli-benli konuştuğumuz, tatlı bir muhabbetimiz var” dedi. Bu sokaktaki durum. Zeybekci, “Elit kesimle ise nezakete dayalı bir ilişkimiz var” yanıtını verdi.

Zeybekci, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisi için kullandığı 'ithal aday' ifadesine de değindi. “Bunu Kılıçdaroğlu’nun söylememesi lazım” diyen Zeybekci, “Kendisi Tuncelili, İstanbul’dan belediye başkan adayıydı. Şimdi İzmir milletvekili. Bize ithal aday diyorsa sadece soyadıma baksa, ‘zeybek’in Ege için ne anlama geldiğini görse bunu söylemezdi. Ben Ege çocuğuyum" ifadesini kullandı.

 SİYASETCAFE.COM 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.