Zeytin dalı Arap Birliği'ni rahatsız etti

Zeytin dalı Arap Birliği'ni rahatsız etti

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’de bulunan terör örgütlerini temizlemek için başlattığı ‘Zeytin Dalı Harekatı’ Arap Birliği’ni rahatsız etti. Arap Birliği’nden harekat ile ilgili skandal bir açıklama geldi. İşte haberin ayrıntıları;

Arap Birliği Genel Sekreteri yaptığı skandal açıklama ile Zeytin Dalı Harekatı’ndan rahatsız olduğunu açıkladı.

Amerika Birleşik Devleti’nin uzun yıllardır Afganistan, Irak ve Suriye’deki varlığından rahatsız olmayan, Ortadoğu’nun sorumsuz devleti İsrail’in Filistin topraklarını işgal etmesine, Suriye’de Şam yönetimini bombalamasına ses çıkarmayan Arap Birliği, Türkiye’nin sınır güvenliğini korumak, bölgeye barış getirmek ve 3.5 milyon Suriyeli vatandaşın topraklarına dönüp yeniden huzur içerisinde yaşamak için başlattığı Zeytin Dalı Harekatı’ndan endişe duyduğunu açıkladı.

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebul Geyt, TSK’nın Afrin’de başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'yla ilgili endişeli olduğunu söyledi.

Geyt “Suriye’nin kuzeyindeki durumu, özellikle de Türk ordusunun operasyon gerçekleştirdiği Afrin’deki durumu endişe ile takip ediyorum” dedi.

Dışarıdan müdahalenin Suriye krizini yalnızca daha da zorlaşmasına neden olacağını belirten Geyt, ülkenin kuzeyindeki ve Doğu Guta’da gerginliğin tırmanmasının Astana görüşmelerinde varılan anlaşmalar doğrultusunda oluşan gerilimi azaltma rejiminin kırılganlığının kanıtı olduğunu söyledi.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.