Zincir marketler için son dakika yasak kararı! O ürünler artık satılamayacak

Zincir marketler için son dakika yasak kararı! O ürünler artık satılamayacak

Zincir marketlerde sigara, mobilya, cep telefonu ile elektronik ve beyaz eşya satılamayacak.

Sayıları her geçen gün artan zincir marketler özellikle de büyük şehirlerde küçük esnafı zorlamaya devam ederken yeni yasak kararı gündeme geldi.

Daha öncede defalarca kez gündeme gelen zincir market yasakları için yeniden çalışmalar başladı. Özellikle de büyük şehirlerde esnaf federasyonlarının sıklıkla duydukları rahatsızlığı dile getirdiği belirtilirken yasak kararı ile zincir marketlerde bazı ürünlerin raflara konulmasının önüne geçileceği ifade edildi.

Düzenlemeyle birlikte alışveriş merkezleri arasında mesafe şartı aranacak. 2 alışveriş merkezi arasında kapıdan kapıya en az 5 bin metre mesafe olacak Hazırlanan bir diğer taslağa göre zincir gıda marketlerinde sigara, mobilya, cep telefonu ile elektronik ve beyaz eşya satılamayacak. Küçük esnafı korumak amacıyla, zincir marketler pazar günleri saat 11.00'den önce açılamayacak. Raflarının yüzde 1’i, coğrafi işaretli ürünlere ayrılacak. Düzenleme ile zincir mağazaların geleneksel perakende işletmelere olumsuz etkilerinin azaltılması hedefleniyor.

Yasak kapsamında ekmeğin olup olmayacağı tartışılırken küçük esnaf ekmek satışının da sadece bakkallarda ve küçük marketlerde olmasını talep ediyordu. Fırınlar, ekmek bayileri, bakkallar ve küçük marketlerin ekmek satma talebine ise sıcak bakılmadığı ve zincir marketlerde ekmek satışına devam edilebileceği ifade edildi.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.