Zombi hapı Flakka İstanbul'da ele geçti, Flakka nedir?

Zombi hapı Flakka İstanbul'da ele geçti, Flakka nedir?

Kullananları Zombiye dönüştürüyor diye bilinen sentetik uyuşturucu Flakka, Türkiye’ye sokulmak istendi. Bu tehlikeli uyuşturucu İstanbul, Avcılar’da ele geçirildi. Flakka nedir? Flakka’nın detayları, etkileri merak konusu oldu.

Kullananları yamyamlaştıran zentetik zehir Flakka İstanbulun Avcılar İlçesinde ele geçirildi. İstanbul Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri, İspanya’nın Barcelona kentinden Türkiye’ye gönderilen bir kargoyu takibe aldı. Avcılar’da alıcısı Bulut O. görünen kargoyu inceleyen narkotik köpekleri kargoya tepki verdi. Gazete Habertürk'ten Nihat Uludağ'ın haberine göre işyerinde tuzak kuran ekipler, kargoyu almaya gelen özel bir TV kanalında spiker olan Serkan O.’yu gözaltına aldı.

 

flakka_siyasetcafe.jpg

 

Bir yakınım gönderdi

Kargo açılarak test cihazıyla madde kontrol edildi Ancak Türkiye’de daha önce bilinmeyen bir uyuşturucu olduğu anlaşıldı. Laboratuvarda yapılan analizlerde, maddenin ‘flakka’ olarak bilinen, sentetik uyuşturucu ‘Alpha PVP Hydrochloride’ olduğu saptandı.

 

FLAKKA NEDİR?

 

asıl adı 'sentetik katinon' olan ve toplum içerisinde banyo tuzu olarak bilinen sentetik bir uyarıcıdır. Tuz taneleri gürümünde olan ve aynı diğer uyuşturucular gibi kullanılıyor. Amfetamin tarzında uyarıcıların ortaya çıkardığı fiziksel ve psikolojik etkileri bulunan Flakka, euphoric uyarıcıların yeni versiyonları arasında yer alıyor. Bu sentetik madde, kullanan kişiye anormal bir güç veriyor. Yüksek miktarda dopamin salgılatıyor ve vücut ısısını aşırı derecede artırıyor.

Etkisi ortalama 4 ila 8 saat arası devam eden Flakka, bedene girdiği andan itibaren halisünasyonlar ve saldırganlık hissiyatını ortaya çıkarıyor. Alpha-PVP adı verilen bir kimyasalın ana bileşeni olduğu madde, en az kristal meth ya da kokain kadar zararlı. Flakka uzun süreli kullanımında da böbreklerin iflas etmesine neden olabiliyor.

Flakka kullanımının Delirium denen ve nadir olarak görülen aşırı güçlü yan etkide kaygı, halüsinasyonlar, disoryantasyon, yüksek vücut ısısı, ağrıya / acıya duyarsızlık ve hiper-saldırganlık görülüyor. Videolarda görüntülenen zombi etkisi ve et yeme gibi semptomların ise henüz bilimsel bir dayanağa sahip olmaması sebebiyle neticelenmediği belirtiliyor.

 

Videoyu tıklayarak izleyebilirsiniz

 

 

 

ÖLÜMCÜL ZEHİR

Rusya kökenli olan sentetik uyuşturucunun ilk olarak ABD’de ortaya çıktığını söyleyen yetkililer, toz ve hap şeklinde kullanılan uyuşturucuyla ilgili uyarıda bulundu. Uyuşturucu kullananların görüntüsünün korku yarattığı ve ölümcül etkisi olduğunu belirten yetkililer, “Maddeyi kullananlar, tanımadıkları kişilere saldırıyor, üstlerini başlarını parçalıyor. Halüsinasyona yol açan madde, kalp krizine neden oluyor” dedi. ABD’de bu uyuşturucuyu kullanan bir kişinin arkadaşının yüzünü yediği de medyada yer aldı.

 

Bu haber de ilginizi çekebilir

 

47963.jpg

 

 

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.