Zonguldak'ta peş peşe iki heyelan: 21 yaralı var, 2 kişiye ulaşılamıyor

Zonguldak'ta peş peşe iki heyelan: 21 yaralı var, 2 kişiye ulaşılamıyor

Zonguldak'ta heyelan meydana gelmesi sonucu anne ve oğlunun bulunduğu ev yıkıldı. Arama kurtarma ekipleri anne ve oğlu ararken ikinci heyelan meydana geldi.

Zonguldak’ta etkili olan yağış sonucu Asma Mahallesi Tulumba Sokak'ta heyelan meydana geldi. Sokakta bulunan tek katlı müstakil ev, üzerine gelen toprak ve kaya parçalarının etkisiyle yıkıldı.

Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye AFAD, itfaiye, polis, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Evde yaşayan anne Perihan Çakar ve oğlu Sait Çakar'a ulaşılamadı. Ekipler, anne ve oğlun yakınlarından da dışarıda olup olmadıklarına dair bilgi alamadı.

 

asasas-038.jpg

 

Anne ve oğlunun heyelan altında kalıp yıkılan evin içinde olma ihtimaline karşı arama- kurtarma çalışması başlatıldı, çevrede de güvenlik önlemi alındı. Arama- kurtarma çalışmaları yapılırken ikinci heyelan meydana geldi. Kurtarma çalışmalarını yürüten ekip, toprak altında kaldı ve 21 kişi yaralandı. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı. 

 

dfhtxjryctkfyugi.jpg

 

Heyelanın yaşandığı bölgedeki tüm vatandaşlar, tehlike sebebiyle alandan uzaklaştırıldı. Ekipler, göçük altında kaldığı belirtilen anne ve oğlunu kurtarma çalışmaları devam ediyor.

 

sbnzdmxfcyogvhbjk.jpg

 

RİSKLİ EVLER TAHLİYE EDİLDİ

 

Zonguldak bölgesinde 48 saattir yağmurun aralıksız devam ettiğini, metrekareye şu ana kadar 87 kilogram yağmur yağdığını Meteoroloji Bölge Müdürlüğü verilerinden öğrendiklerini aktaran Karaloğlu, şöyle devam etti: 

 

tygmhjn-dfbfgh.jpg

 

"İnşallah sabah ilk ışıkla beraber arama kurtarma faaliyetlerine devam edeceğiz ve Perihan Çakar ve Sait Çakar isimli iki vatandaşımızı da o bölgeden alırız diye temenni ediyoruz. Bölgede risk altında olan 14 evimiz de tahliye edildi. Bu 14 evden 42 vatandaşımız çıkarıldı."

 

ACI HABER GELDİ

 

Göçük altında kalan Perihan Çakar ile oğlu Sait Çakar'ın bulunması için başlayan çalışmalar sonucunda anne ve oğlunun cansız bedenine ulaşıldı.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.