Zülfü Livaneli’ye onur ödülü

Zülfü Livaneli’ye onur ödülü

Anadolu Sinemacılar Derneği tarafından 13-16 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek olan ‘Kayseri Film Festivali’ sinemadan aldığı ilhamla 7. kez sinemaseverleri bir araya getirecek. Zülfü Livaneli de ‘Yaşam Boyu Onur Ödülü’ almak üzere festivale katılacak.

Bugüne kadar sayısız ödüle layık görülen usta müzisyen, yazar ve sinemacı Zülfü Livaneli, bu sene 7. Kayseri Film Festivali’ne konuk oluyor.

 

Festival direktörü Kadir Turna, Zülfü Livaneli ile Elia Kazan arasında çok özel bir bağ olduğunu, hatta Zülfü Livaneli’nin Kayserili dünyaca ünlü yönetmen Elia Kazan ile Türkiye’de geçirdikleri zamanlardan kesitler sunan 'Elia ile Yolculuk' adında bir kitap yayınladığını dile getirdi. 14 Kasım Perşembe günü düzenlenecek özel bir program ile kendilerine onur ödülü takdim edileceğini söyleyen Turna, “Kayseri’de belediyenin Elia Kazan Müzesi yapma planı var, çorbada tuzumuz olursa ne mutlu bize”, dedi.

 

Nebil Özgentürk moderatörlüğünde gerçekleşecek söyleşinin hemen ardından ise Elia Kazan’ın yaşadığı yerler de gezilecek.

 

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.