Bu seçimin sürprizi Zafer Partisi olacak!

Bu seçimin sürprizi Zafer Partisi olacak!

Yerel seçime günler kala her ne kadar seçim iki parti arasında geçiyor gibi görünse de Zafer Partisi'ne sahada gösterilen ilgi dikkat çekiyor.

31 Mart Mahalli İdareler seçimi yaklaşırken siyasi partiler tam kadro sahada çalışıyorlar.

31 Mart seçimleri mahalli seçimden çok bir genel seçim atmosferinde geçiyor.

İktidar Partisi tüm bakanları ile il il dolaşarak seçmeni etkilemeye çalışırken, muhalefet partileri de aynı tempo ile sahada oy kazanmak için uğraş veriyor.

Seçimlerin genel seçim havasında geçmesinin iki önemli nedeni var.

Birincisi 22 yıllık AK Parti iktidarının özellikle emekliler ve enflasyon sorunları sebebiyle yıpranması.

Emeklilerin yaşam koşullarını istenen seviyeye getiremeyen AK Parti için bu seçim bir sınav niteliğinde olacak.

İkinci ve en önemli neden ise yükselen Zafer Partisi gerçeği.

Her ne kadar seçim iki parti arasında geçiyor gibi görünse de Zafer Partisi'ne sahada gösterilen ilgi dikkat çekiyor.

Zafer Partisi'nin çok kısa zamanda bu kadar ilgi görmesinin nedeni elbette Genel Başkan Ümit Özdağ'ın sorunları samimi ve net bir şekilde paylaşması/anlatmasının etkisi büyük.

Ümit Özdağ alışkın olduğumuz siyasetçi profilinin dışında bir seçim propagandası yürütüyor. Uçuk vaatler de bulunmuyor. Gittiği bölgenin etnik yapısına göre konuşmuyor. Oy almak için tarikat, cemaat ve bölücü terör işbirlikçisi partilere mesaj vermiyor. Çizgileri fikirleri net.

Bir başka önemli etken ise Zafer Partisi'nin sığınmacılar konusundaki kesin tavrı.

İzlediği pozitif politikalar, ülke sorunları ile ilgili tespitleri ve çözüm önerileri toplumdaki karşılığını gittikçe kuvvetlendiriyor.

Asıl ve en önemli bir başka neden ise; Zafer Partisi'nin tüm adaylarının ve Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın Türk milleti özelindeki hassasiyeti.

Yükselen Türk milliyetçiliği Özdağ'ın söylemleri ile geniş kitlelere ulaştı. Türklüğün inkar edildiği, Türk ırkı diye bir ırkın olmadığının iddia edildiği siyasi söylemlerin karşısında, Türk milleti diye hitap eden, her cümlesinde Türklüğe vurgu yapan bir siyasetçi partinin geniş kitlelere ulaşması kaçınılmazdır.

Bir başka etken ise aday seçimleridir. Zafer Partisi özellikle büyük şehirlerde çok isabetli adaylarla seçime giriyor. Isparta'yı Zafer Partisi'nin kazanması ve diğer il ve ilçelerde oy oranının tahmin edilenden daha çok çıkması bu seçimlerde Zafer Partisi sürprizi olabilir.


Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.