Trump’ı destekleyen QAnon’a Twitter darbesi, 150 bin hesap tehlikede

Trump’ı destekleyen QAnon’a Twitter darbesi, 150 bin hesap tehlikede

Trump’ı destekleyen aşırı sağcı ve ulusalcı QAnon’a Twitter’tan beklenmedik bir darbe geldi, yaklaşık 150 bin kadar hesap kapatılacak. Peki Qanon nedir? Quanon’un amacı nedir?

Dünyanın en büyük sosyal medya platformlarının başında gelen Twitter kendisine ait olan Twitter Safety (Twitter Güvenlik) hesabı üzerinden QAnon komplo teorisini hedefleyen kapsamlı önlemleri açıkladı. Önlemler arasında teoriyi savunan binlerce hesabın kapatılması da var.

 

qanon1.jpg

Twitter ayrıca, QAnon içerikli mesajları ve bu bağlantıları tavsiye eden mesajların da hedefleneceğini, ve bu teoriyle ilgili içeriklerin Twitter üzerinden paylaşılmasını engellemek için internet adreslerinin bloke edileceğini bildirdi.

Önlemler kapsamında QAnon ile ilgili Tweet atarken platformun ilkelerini çiğnediği saptanan hesaplar sürekli olarak kapatılacak.

Açıklamaya göre "çok sayıda hesap açma ve bireylere karşı eş güdümlü taciz örgütleme konusunda platformun kurallarını çiğneyen veya son haftalarda örnekleri çoğalan daha önceki yasakları aşmak için kendini gizlediği saptanan hesaplar" kapatılacak.

Bu kararlardan dünya çapında 150 bin hesabın etkilenmesi bekleniyor. Twitter son haftalarda 7 bin civarında hesabın çeşitli ihlaller nedeniyle kapatıldığını açıkladı

QAnon Nedir ve amacı nedir?

QAnon ABD Başkanı Donald Trump'ı destekleyen bir kesim tarafından savunulan bir komplo teorisi.

QAnon teorisinin takipçileri, "derin devlet" diye tanımladıkları "vatan hainlerinin" Donald Trump'a komplo düzenlediğine inanıyor. Quanon ayrıca ABD'yi şeytana tapan bir grup elitin yönettiğini iddia ediyor.

Bu komplo teorisi başta marjinal bir grup içinde yayılırken giderek sosyal medya üzerinden ana akımı da etkilemeye başladı.

QAnon takipçilerinin ayrıca internet üzerinden yayılan başka sahte iddialarla da alakası var. Bunlardan biri de geçtiğimiz haftalarda gündeme gelen, Wayfair mobilya şirketinin çocuk ticareti yaptığı yolundaki iddialardı. Bir diğer iddia da Pizzagate skandalı.

Amerikan Merkezi Haber Alma Teşkilatı FBI geçen yıl "komplo teorilerine inanan ülke içi aşırı gruplar" konusunda bir uyarı yayınlamış ve QAnon'u iç güvenlik tehdidi potansiyeli taşıyan bir hareket olarak tanımlamıştı.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.