103 Ülke, Bir Millet, Bi Dünya Öğrenci

103 Ülke, Bir Millet, Bi Dünya Öğrenci

Bartın Gazeteciler Dernek Başkanı Güngör Yavuzaslan Kerkük'ün Sesi Gazetesi ile başlattığı uluslar arası çalışmalarına Türkçe Konuşan Gazeteciler Uluslar arası Gazeteciler Derneği ile devam ediyor.Yavuzaslan İstanbul'da 7'inci Uluslararası Öğrenci Buluşma

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Siyasetcafe Dış Haberler Müdürü Güngör YAVUZASLAN, Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu’nun düzenlediği 7’inci Uluslararası Öğrenci Buluşması’nın açılışı Eminönü Meydanı’nda, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu tarafından yapıldı. Programa valinin yanı sıra UDEF Başkanı Mehmet Ali Bolat, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Hayati Develi, etkinlikte  yer alan ülkelerin konsolosları katıldı. 

 
10-12 Mayıs tarihleri arasında 55 bin öğrenci ve 103 ülkenin bir arada bulunacağı etkinliklerinin İstanbul ayağı Eminönü meydan’da start aldı. 25 uluslararası dernek de bu coşkuya ortaklık edecek.
 
Program misafir öğrencilerden oluşan Fatih Sultan Mehmet Anadolu İHL mehter takımının gösterisi ile başladı. Ugandalı Abdusselam Vamimki ve Beninli Ahmet Yunus tarafından yapılan Kuran tilavetinin ardından Endonezya, Açe, Saman Grubu’nun dans gösterisi ve Kafkas Halk Oyunları yoğun ilgiyle izlendi. 
 
UDEF Başkanı Mehmet Ali BOLAT yaptığı konuşmada “biz ilmin Çin’de de olsa gidilip alınmasını tavsiye eden bir anlayışın mensupları olarak öğrencilerimizi ağırlamaktan, onlara kucak açmaktan onur duyuyoruz. 7’inci kez her yıl daha da büyüyerek gönülleri bir ediyoruz, “biz bir milletiz” diyoruz. Bu yıl standa etkinliklerimizi bir final programı ile sonlandıracağız, Başbakanımızın katılacağı programa, Abdi İpekçi Spor Salonu’na 17 Mayıs saat 18.00’de hepinizi davet ediyorum” dedi.
Mutlu: Misafir Öğrenciler Kültür Elçisi Olacak.
 
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu buradaki misafir öğrencilerin birer kültür elçisi olduklarını belirterek, burada kendi ülkelerinin kültür elçisi olan öğrencilerin, eğitimlerini tamamladıklarında ülkelerinde birer Türkiye elçisi olacaklarını vurguladı. Misafir öğrenci sayısının önümüzdeki yıllarda daha da artmasını dileyen Mutlu, “bugünkü yağmur öğrencilerimizin bereketinin bir işareti, bu etkinliği düzenleyen başta UDEF olmak üzere 25 uluslararası derneğimizi ve yardımcı kuruluşlarımızı tebrik ve teşekkür ediyorum” dedi.
 
Program hatıra fotoğraflarının çekilmesi ile son buldu. Misafir öğrenciler Vali mutlu ile selfie fotoğraf çektirmek için adeta birbiriyle yarıştı. Fotoğraf çekiminin ardından Vali Hüseyin Avni Mutlu, UDEF Başkanı Mehmet Ali Bolat ve beraberindeki heyet misafirlerle beraber tüm ülkelerin stantlarını gezdiler. Her ülkenin etnik kostümleri, yemekleri, objeleri ile kendilerini tanıtacakları organizasyon bir şölen havasında geçecek.  25 uluslararası öğrenci derneğinin işbirliğiyle yapılan buluşma ülkemizde okuyan misafir öğrencilerin birbiriyle tanıştırılması ve halkla buluşturulması için yapılıyor. 80 farklı etkinlikle renklendirilecek olan öğrenci buluşmasında misafir öğrenciler stantlarında ziyaretçilerini ağırlayacak. Uluslararası Öğrenci Buluşması 20 ilde eş zamanlı olarak düzenlenecek. Meydanlarda kurulacak 450 çadırda 700 ülke standıyla etkinlikler Türkiye’nin dört bir yanını kuşatacak. Geçtiğimiz yıllarda bakanlar, milletvekilleri ve siyasi parti liderleri gibi pek çok ismin katıldığı buluşmalara bu yıl da yoğun katılım bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.