140 bin Bozkurt Başbuğlarını ATA'nın huzurunda andı: Akşener'den ses çıkmadı!

140 bin Bozkurt Başbuğlarını ATA'nın huzurunda andı: Akşener'den ses çıkmadı!

140 bin Bozkurt Ata’nın huzurunda Başbuğ’un 100. doğum yılını andı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise MHP’nin kurucu lideri Alparslan Türkeş ile ilgili tek satır yayınlamadı.

bozkurt5.png

MHP’nin kurucu lideri merhum Alparslan Türkeş’in doğumunun 100. Yılında MHP ve Ülkücü Kuruluşlarca çeşitli etkinliklerle anılıyor.

ozdag.jpg

AKŞENER VE ÖZDAĞ SESSİZ

MHP’den ihraç edildikten sonra İYİ Parti’yi kuran Meral Akşener, Cuma mesajlarını bile Perşembeden yayınlarken, doğumunun 100. Yılında Alparslan Türkeş’i anmadı. Alparslan Türkeş ile birlikte 14 grubununda yer alan Muzaffer Özdağ'ın oğlu eski MHP'li şimdi İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ da herhangi bir anma mesajı yayınlamadı.

turkes.jpg

ÜLKÜCÜ CAİMADA BÜYÜK TEPKİ

Akşener, MHP Genel Başkanlığına aday olduğu dönemde Alparslan Türkeş ve Başbuğ ismini ağzından düşürmemişti. MHP’den ihraç edilen ve ayrılanlarla birlikte İYİ Parti’yi kuran Meral Akşener’in Alparslan Türkeş’i doğumunun 100. Yılında anmaması ülkücü camiada tepki ile karşılandı.

Akşener’in ve yanında siyaset yapan eski MHP’li ve ülkücülerin Alparslan Türkeş’e olan kayıtsızlığı eleştirilere neden olurken, Ülkücü Hareketin duayen isimleri yaşanan durumu şu şekilde özetlediler:

“AKŞENER’İ YADIRGAMADIK”

“Dün MHP Genel Başkanlığına aday olduklarında MHP’yi Türkeşsiz Türk Milliyetçiliği yapmakla suçlayanlar, bugün merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in adını ağzına bile almıyorlar. Merkez’de parti kurdular ama Türk Milliyetçilerini ve ülkücüleri taşıyıcı kolon olarak görenlerden de başka bir davranış beklemiyorduk.

“TÜRK MİLLİYETÇİSİYİM BİLE DİYEMİYORLAR”

Meral Akşener, Cumhuriyet Bayramı mesajanda da Türkiye Cumhuriyeti’nin saygın mensupları demiş ve tek satır Türk Milleti ifadesini kullanmamıştı. Gelinen tabloda görünen o ki, bırakın Türkeşsiz Türk Milliyetçiliğini, bunlar artık Türk Milliyetçisiyim bile diyemez olmuşlar.”

erdogan1.png

ERDOĞAN ANMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP’nin kurucu lideri Alparslan Türkeş’in 100. Doğum yılında MHP Lideri Devlet Bahçeli ve oğlu Tuğrul Türkeş’i aramıştı.

KORAY AYDIN BAŞBUĞ'U ANDI

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin Genel Başkan Adaylarından tek ülkücü dediği, ancak MHP'den kendi isteğiyle istifa eden eski Bayındırlık Bakanı ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın ise MHP'nin Kurucu Lideri Alparslan Türkeş'i kişisel twitter sayfasından 100. doğum yılı münasebetiyle andı.

Koray Aydın'ın Alparslan Türkeş'i anma mesajı şöyle:

korayanma.png

bozkurt1-001.png

MHP’DEN BAŞBUĞ’A GÖRKEMLİ ANMA

Alparslan Türkeş’in doğumunun 100. Yılını MHP ve Ülkü Ocakları Anıtkabir’de görkemli bir şekilde 140 bin ülkücünün katılımıyla andı.

bozkurt3.jpg

MHP ve Ülkücü Hareketin tarihinde bir ilk olarak gerçekleşen anma töreninin Atatürk’ün huzurunda olması oldukça anlamlı karşılandı. MHP Lideri Devlet Bahçeli Alparslan Türkeş'in doğumunun 100. yılında ATA'nın huzurunda gerçekleşen anma töreninde bir konuşma yaptı.

 

bozkurt4.png

Hakan Sönmez    siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum