İki Başbakan İngiltere'de bir araya gelecek

İki Başbakan İngiltere'de bir araya gelecek

İngiltere Başbakanı Theresa May'in davetine icabetle Londra'ya giden Başbakan Binali Yıldırım, bugün May ile görüşecek.

Başbakan Yıldırım'ın, İngiltere Başbakanı Theresa May ile görüşmesinde, siyasi konuların yanı sıra ekonomi, güvenlik ve savunma gibi öncelikli alanlarda ikili iş birliğinin geliştirilmesi, başta Suriye ve Irak'taki durum olmak üzere bölgesel gelişmeler, Kıbrıs, AB ile ilişkiler ve terörle ortak mücadele konularının ele alınması öngörülüyor.

Başbakan Binali Yıldırım beraberindeki bakanlarla Londra'daki ilk Türk sermayeli yatırım bankasının da açılışını yaptı

Başbakan Binali Yıldırım, Londra'daki ilk Türk sermayeli "DOME Group" yatırım bankasının açılışında yaptığı konuşmada, "dome" kelimesinin Türkçe karşılığının "kubbe", "çatı" ve "kuşatan" anlamına geldiğini söyledi.

acilis.jpg

Türkiye ve Birleşik Krallık'ın önde gelen iş çevreleri ve yatırımcılarla buluşacak, basın mensuplarıyla da bir araya gelecek olan Başbakan Yıldırım, Uluslararası Denizcilik Örgütünde de temaslarda bulunacak.

Başbakan Yıldırım ile Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker ile AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da İngiltere'ye gitti.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.