15 Temmuz sözleri infiale neden olmuştu! TTK Başkanı duyurdu: Cumhurbaşkanımız istifa et derse ederim

15 Temmuz sözleri infiale neden olmuştu! TTK Başkanı duyurdu: Cumhurbaşkanımız istifa et derse ederim

15 Temmuz sözleri infiale neden olan Türk Tarih Kurumu Başkanı Ahmet Yaramış, "Cumhurbaşkanımız istifa et derse ederim" dedi.Türk

Geçtiğimiz günlerde Afyonkarahisar'da düzenlenen bir panelde FETÖ'nün hain 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin tepki çeken açıklamalarda bulunan Türk Tarih Kurumu Başkanı Ahmet Yaramış, herkesten özür dileyip pişman olduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanımız istifa et derse ederim" açıklamasında bulundu.

Türk Tarih Kurumu Başkanı Ahmet Yaramış, 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili infiale neden olan sözlerinin ardından konuştu.

Yaramış, “Çok pişmanım, tepki gösteren herkes haklı, herkesten özür dilerim. Şu an görevimin başındayım ama Cumhurbaşkanımız istifa et derse ederim” dedi.

Yaramış, Afyonkarahisar’da düzenlenen bir panelde “Darbe teşebbüsüne karışmış, pişman olmuş kişilere de sahip çıkmamız, onları bu toplumun içine dahil etmemiz, kazanmamız gerekiyor” açıklaması ile büyük tepki toplamıştı.

 

"CUMHURBAŞKANIMIZ İSTİFA ET DERSE EDERİM'

 

Cumhurbaşkanımıza ‘karışmış’ kelimesini yanlış kullandığımı anlatan bir metin yazdım. Kendisinden de bu cümleyi yanlış kullandığımı ilettim ve pişmanlığımı dile getirdim. Ne ifade etmek istediğimi, düşüncemi yanlış ifade ettiğimi, aslında düşüncemin ne olduğunu Sayın Cumhurbaşkanımız ile paylaştım. Karışmış kelimesinin sürçi lisan olduğunu ifade ettim. Bilgi yazısı hazırlayarak ilgili makamlara gönderdim. Ben Sayın Bakanımızın, Sayın Cumhurbaşkanımızın her türlü kararını saygıyla karşılarım. Çünkü ben Sayın Cumhurbaşkanımızın iradesi ile buraya tayin oldum, o tayin etti, o aldığında hiç üzülmem. Görevim hizmetim buraya kadarmış derim. Cumhurbaşkanımız isterse, gereğini yaparım, istifa ederim. Ama ben kendim istifa edersem bunun saygısızlık olacağını düşünüyorum.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.