17 Aralık'tan hemen sonra Erdoğan'a 'iftiracı' demiş!

17 Aralık'tan hemen sonra Erdoğan'a 'iftiracı' demiş!

Cumhuriyet Gazetesi'yle ilgili ifadesine SÖZCÜ'yü de karıştıran eski FETÖ'cü Gülerce'nin Başbakan olduğu dönemde Erdoğan'a hakaret ettiği ortaya çıktı. Hem de 22 Aralık 2013'te

 Sözde gazeteci Fehmi Koru'nun SÖZCÜ'ye karşı yürütülen algı operasyonunda tanık olması gerektiği yönünde ifade veren Star yazarı Hüseyin Gülerce'nin Başbakan olduğu dönemde Tayyip Erdoğan'a ‘iftiracı' dediği ortaya çıktı. Nasıl mı? Anlatalım: FETÖ'nün 17 Aralık 2013'te başlattığı operasyonun ardından örgütün başı Fetullah Gülen'in yıllarca medyada ‘sözcüsü' olduğu iddia edilen Hüseyin Gülerce, Beyaz Tv'de bir programa katılır. Gülerce, 22 Aralık 2013'te yani operasyondan beş gün sonra Erdoğan'ı şöyle suçlar: “Bir insanın, hem de dindar birinin böyle bir porno kaset hazırlamasını… Sayın Başbakan'ın hangi belgeye göre konuştuğunu da söylemesi lazım. Bu şu anda bütün dindar olarak bilinen insanlara atılmış bir çamur, hem de Sayın Başbakan'ın ağzından. Üstelik de bir camiaya atıyorsanız içinde milyonlarca masumun olduğu insanlara. Şimdi Sayın Başbakan'ın dediği iftira… İftira atmaktır.”

 

 ‘YANGINA BENZİN DÖKÜYOR'

 

Gülerce programda hızını alamıyor ve devam ediyor: “O zaman kusura bakmasın ben Sayın Başbakan'a bir soru soracağım sizin hükümetiniz döneminde Sayın Baykal'la ilgili kaset dolaştı. Önce hangi gazetenin internet sitesinde yayınlandığını biliyoruz. MHP milletvekilleriyle ilgili kasetler çıktı seçimler öncesinde. Peki bunları ben mi bulacağım kimin yaptığını ya? Sonra da dönüyorsunuz savaş açtığınız bir kesime karşı ‘bunları siz yaptınız' imasında bulunuyorsunuz. Allah aşkına bunun vicdanla bir alakası var mı? Sayın Başbakan nereye götürüyor bu işi? Yangına benzin döküyor Başbakan.”

 

KIZI FETÖ'DEN TUTUKLANDI İKİ GÜNDE TAHLİYE EDİLDİ

 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ'ye yönelik başlattığı soruşturma kapsamında, Star Gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce'nin öğretim görevlisi kızı Elif Yıldız'ın da bulunduğu 5 kişi, 24 Ağustos 2016'da tutuklanmıştı. Hüseyin Gülerce, “Turgut Özal Üniversitesi Grafik Bölümü öğretim görevlisi kızım Elif Yıldız savcının talebi üzerine mahkemece tutuklandı. Kızım asla FETÖ'cü değil” demiş ve 26 Ağustos'ta çarpıcı bir gelişme yaşanmıştı. Gülerce'nin kızı o gün tahliye edilmişti.


 

 Hürriyet yazarı Ahmet Hakan böyle yazmıştı: 

 

HİÇBİR FANİ GÜLERCE KADAR YÜZSÜZ OLAMAZ

 

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, 20 Mayıs 2016'da Hüseyin Gülerce için “Hiçbir fani Hüseyin Gülerce kadar yüzsüz olamaz” başlığını atmış ve şu tespitleri yapmıştı:

 


 Bu Hüseyin Gülerce denilen adam… 40 yıl…  Cemaat'ten geçindi. Hizmet Hareketi'nin faziletlerine dair nutuklar attı. “Hocaefendi”nin üstün ahlaki niteliklerine dair vaazlar verdi. Kendisinin “Cemaat'in Sözcüsü” olarak algılanmasına yol açacak ahkâmlar kesti. 40 yıl bunu yaptı. Ve 40. yılın şafağında… Aniden Türkiye'nin bir numaralı Fethullah Gülen ve Cemaat düşmanı oluverdi. O kadar ki… Tayyip Erdoğan bile Hüseyin Gülerce kadar nefret etmiyordur Fethullah Gülen'den ve Cemaat'ten. Hadi diyelim ki… 40 yıl içinde yer aldığı, 40 yıl hizmet ettiği, 40 yıl kendisini adadığı… Cemaat'in ve onun lideri Fethullah Gülen'in içyüzünü fark edemedi, göremedi, bilemedi. Ve 40 yılın ardından… Birdenbire… Melek bildiği Fethullah Gülen'in şeytan olduğuna… Canından aziz bildiği Cemaat'in de Haşhaşi olduğuna… İkna oluverdi. Soruyorum: Böyle bir insan… Eğer bir dirhem ahlaki endişeye, bir milim yüz kızarmasına, bir gram utanma duygusuna sahipse ne yapar? Kafasını taşlardan taşlara vurur. Bugün ne yapıyor Hüseyin Gülerce? Hiç utanmadan, hiç sıkılmadan, hiç yüzü kızarmadan… Hükümler vermeye, siyasi analizler yapmaya, öngörülerde bulunmaya devam ediyor. Ve bundan da daha kötüsü… “Aydın Doğan Fethullahçıdır” diye…  “Doğan Medya, Cemaatçidir” diye… İftira sallayıp palavra sıkıyor. Şu yaşıma geldim. Ben bu kadar pişkinini, bu kadar yüzsüzünü, bu kadar arsızını görmedim.


 Aytunç ERKİN/ SÖZCÜ



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.