19 yıl önce hunharca katledilen Hande Çinkitaş'ın katilleri babası ve üvey annesi tutuklandı

19 yıl önce hunharca katledilen Hande Çinkitaş'ın katilleri babası ve üvey annesi tutuklandı

Bundan tam 19 yıl önce Erenköy’deki evinde vahşice katledilen Hande Çinkitaş'ın babası Nezih Çinkitaş ve üvey annesi Şehnaz Çinkitaş tutuklandı.

Hayatımın neşesiydin söndürdüler

Annesinin bülbülüydü susturdular

Neşe kaynağımdı yitirdiler

Dünya güzeli bebeğimi yok ettiler

Elleri kırılsın canilerin

Ebedi uykunda rahat uyu bebeğim

Bu dizeler 19 yıl önce vahşice öldürülen 12 yaşındaki Hande Çinkitaş’ın mezar taşına anne Handan Turgay’ın yazdırdığı dizeler.

Bundan tam 19 yıl önce Erenköy’deki evinde başına aldığı 30 darbe ile öldürülen, boğaz ve elleri neredeyse kopma noktasına gelecek derecede 11 tane bıçak darbesi ile kesilen 12 yaşındaki Hande Çinkitaş’ın katili babası Nezih Çinkitaş ve üvey annesi Şehnaz Çinkitaş 3 günlük gözaltı ve sorgulama süresi sonunda “Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçundan bugün tutuklanarak kalacakları cezaevine gönderildiler.

 

hande-cinkitas1.jpg

BIÇAK ÜSTENDEKİ DNA’LAR KATİLİ ELE VERDİ

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edilen şüpheliler, savcılığa ifade verdi. Şüpheli Nezih Çinkitaş ifadesinde akşam eve geldiğinde kızının cansız bedenini gördüğünü öne sürerek "Boynunda kesikler olduğunu lambayı açınca gördüm. Olayda kullanıldığını düşündüğüm bıçağın sapını alarak pencerenin önünde ışığa tuttum, ne olduğunu anlamaya çalıştım. Bıçakta parmak izlerimin çıkması gayet normaldir" diye konuştu.

ABD’den özel olarak getirilen kitler sayesinde Hande Çinkitaş’ı öldüren bıçak üzerindeki DNA’lar katili ele vermiş, DNA’ların bıçak üzerinde ne aradığına dair baba Nezih Çinkitaş tatmin edici bir cevap verememişti.

 

hande-cinkitas.jpeg

CEP TELEFONU SİNYALLERİ DE KATİLLERİ ELE VEREN DİĞER BİR UNSUR OLDU

Baba Nezih Çinkitaş ile üvey anne Şehnaz Çinkitaş olay günü evlerinden dışarıda farklı noktalarda olduklarını iddia etmişlerdi. Fakat incelenen cep telefonu sinyalleri sonrasında cinayet saatinde ikisinin de cep telefonlarının evde olduğu sonucuna ulaşıldı.

CİNAYET NEDELİ PEDOFİLİ, ENSEST İLİŞKİ VE SAPIK ÇOKLU İLİŞKİLER Mİ?

Hande Çinkitaş cinayeti bundan 3 sene önce moderatörlüğünü Serap Paköz’ün yaptığı Gerçeğin Peşinde isimli programda da işlenmiş ve o dönem ortaya çıkan tanıklar baba Nezih Çinkitaş’ın sapık ilişkileri olduğunu, üvey anne Şehnaz Çinkitaş ile ve komşuları olan ismi belirsiz olan komşu ile çoklu cinsel ilişkilerde bulundukları ve hatta kızına cinsel tacizde bulunduğu iddia edilmişti.

Hande Çinkitaş’da öldürülmeden önce annesini aramış ve “babaannemle beraber hafta sonu bir araya gelelim size açıklamak istediğimiz çok önemli ve gizli şeyler var” demişti. “Şehnaz beni öldürecek” ise 12 yaşındaki Hande Çinkitaş’ın sık sık tekrarladığı cümlelerdendi.

Gerçeğin Peşinde programındaki baba Nezih Çinkitaş’ın programdaki rahat tavırları ve “ben olay sonrası yüzlerce cinayet romanı okudum” açıklamaları ve katilin öz güvenli hali o dönemler büyük tepki çekmişti.

KATİLLER BİRBİRİNİ SUÇLADILAR

Maktulün eşiyle arasının iyi olmadığını da iddia eden şüpheli baba Nezih Çinkitaş, "Kızımın öldürülmesi olayında, olayın faili büyük ihtimal eşim Şehnaz çıkacaktır. Kızım ile Şehnaz'ın arası iyi değildi, hatta bir keresinde darp ettiğini gözümle gördüm. Olaya annem de şahittir. Benim bu olayla uzaktan yakından bir ilgim yoktur. Hayatım mahvoldu, 20 yıldan beri şüpheli durumda yaşıyorum. Suçlamayı kabul etmiyorum" ifadelerini kullandı.

Şüpheli Şehnaz Çinkitaş ise ifadesinde, "Üvey kızım Hande'yi eşim Nezih'in öldürdüğünden eminim. Buna dair savcılığa dilekçede sunmuştum. Zaten son 1 yıldır oğlumla birlikte bu işi Nezih'in yaptığından şüpheleniyorduk. Nezih'in aleyhimdeki beyan ve suçlamalarının hepsi uydurmadır. Ben hiçbir zaman maktulü kastederek kendisine 'Bak kurtulduk' şeklinde şeyler söylemedim. Kendisi ile şu an boşanma aşamasındayız. Ben sabah evden çıktığımda maktul uyuyordu. Maktulün böbrek rahatsızlığı vardı, bu nedenle altında hasta bezi vardı. Maktul ile aramızda ara sıra temizlikle ilgili tartışmalar olsa da aramız gayet iyiydi. Ben ne biliyorsam hepsini söyledim, benim üvey kızımın öldürülmesinde en ufak bir ilgim yoktur. Suçlamayı kabul etmiyorum, serbest bırakılmayı talep ediyorum" şeklinde beyanda bulundu.

NE OLMUŞTU


Kadıköy, İçerenköy'de 4 Ocak 2001 yılında meydana gelen olayda 6. sınıf öğrencisi Hande Çinkitaş, evinde öldürülmüş olarak bulunmuştu. Polis olayla ilgili yaptığı incelemede küçük kızın başına bir çekiçle vurularak öldürüldüğünü ayrıca boğazının ve sağ bileğinin kopma noktasına gelinceye kadar kesildiğini tespit etmişti. Şüpheli ya da şüphelilerin Hande Çinkitaş'ı 13 yerinden bıçakladığı belirlenmişti. Polis tarafından bu güne kadar yapılan çalışmalarda katil ya da katillere ulaşılamamıştı. Polisin hiç kapatmadığı dosyada Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğine bağlı ekipler dosyayı titizlikle incelenmişti. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte cinayet mahallinden alınan tüm eşyaların tekrar DNA testine tabii tutulmasına karar verilmişti. Bu çalışma sonucu Hande Çinkitaş'ın elindeki kendi saçlarında ve olayda kullanıldığı tespit edilen bıçağın keskin kenarında yeni deliller bulunduğu öğrenilmişti. Savcılık talimatıyla baba Nezih Çinkitaş ile üvey anne Şehnaz Çinkitaş geçtiğimiz Pazartesi günü gözaltına alınmıştı.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.