2. Gezi heveslileri var İşte ODTÜ gerçeği

2. Gezi heveslileri var İşte ODTÜ gerçeği

Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde yapılmak istenen Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurduna karşı direniş 15 Mayıs’tan beri devam ediyor.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde yapılmak istenen Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurduna karşı direniş 15 Mayıs’tan beri devam ediyor.

Arazinin, üniversitenin söz hakkı olmayacak şekilde devredilmesi, kampüs eko sisteminin zarar görebileceği ve yurdun gerici yapılanmaları güçlendirebileceği gibi bahanelerle bazı öğrenciler inşaat alanına kurdukları çadırlarla yaklaşık iki aydır direniş yapıyor.

Sosyal medyada da olaya tepki gösterilirken ODTÜ'de öğrenim gören bir öğrencinin paylaşımları OTDÜ'de yaşanan gerçekleri ortaya koydu. 

ODTÜ'de yıllardır bir konaklama sorunu olduğunu söyleyen kullanıcı yurtların yapılması planlanan alanın normal zamanlarda öğrenciler tarafından kullanılmadığını söyledi.

İşte ODTÜ'lü öğrencinin ağzından ODTÜ gerçekleri;

'#PolisODTÜde başlığı altında yazılanları hayretle okuyorum. ODTÜ hakkında ODTÜ'lü olmayanlar ne kadar çok bilgi sahibiymiş... ODTÜ'de yıllardır yurt-konaklama sorunu var. Okulun konaklama imkanları öğrencilerin taleplerini karşılayamıyor. 100. yıl'da kiralar ise çok uçuk.

ODTÜ'de kimi çevirip sorsanız en büyük sorununun konaklama olduğunu söyleyecektir. Öğrencilerin çok küçük bir kısmı yurtlara yerleşebiliyor, yerleşemeyenler de okul çevresinde olağanüstü kiralar ödüyor.

kira2.jpg

kira-1-siyasetcafe.jpg

Yurtların yapılması planlanan alan da öğrencinin normal koşullarda yoğun olarak kullandığı bir alan değil. Orada ağaçlar zaten her yıl satılmak için kesiliyor. Her yıl kesilen ağaçlar okula yurt yapılmak istenince mi gündem oldu?

Demiraylar'da kalan herkes bilir. O alanda sadece Şok market var. Kavaklığa öğrencinin uğradığı falan yok. Ben yıllardır oranın önünden geçerim bir tane öğrenci görmedim.

ODTÜ'lü olmayanların bunları bilmemesi doğal. Peki ya sözde ODTÜ öğrencisi olanlar? Hiçbirinin okulun dertleriyle alakası yok. Zaten hepi topu 30-40 kişi bu yaygarayı koparıyor. Ortak noktaları ise devlet karşıtlığı. Devlet neredeyse bunlar karşısında.

Nedense hep aynı ekip "ODTÜ'yü temsil ediyor." Çıkın dolaşın ODTÜ içerisinde. Herkesin derdi aynı. Kimse ODTÜ'ye otobüsle ulaşım mesafesinde mahallelerde fahiş fiyatlardan kiralar ödemek istemiyor. Herkes başını ODTÜ içerisinde bir yurda sokmak istiyor.

Twitter'da ve inşaat alanında yaygarayı koparan ekibin tek derdi ise polise saldırmak, küfretmek, küçük düşürmeye çalışmak. Bir de utanmadan polise saldırdıkları görüntüleri polis saldırısı diye yayınlıyorlar. Bari keserek yayınlayın görüntüleri de inanalım...

30 bin öğrenci adına konuşan 30 kişinin okulumuzun adını lekelediği yeter artık.Gündem olmak için yaptıkları rezillikler yetti.Ozancan ve Berkay'ı kaybettiğimiz Güvenpark saldırısını PKK yaptı diyemeyip, devlet düşmanlığı içinse her an bahane üretenler bizim adımıza konuşmasın.

Rektörlüğün öğrenciler gönderdiği belgeleri de buraya ekleyeyim. Her şey açık. Gayet olumlu bir proje ve protokol var.'

belge-siyasetcafe.jpg

SİYASETCAFE.COM

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.