2 İlde sokak savaşı! 10 ölü 18 yaralı

2 İlde sokak savaşı! 10 ölü 18 yaralı

Sakarya’nın Arifiye ilçesi ve Kars'ın Sarıkamış İlçesi'nde yaşanan sokak tartışmalarında 10 kişi hayatını kaybetti.

Sakarya’nın Arifiye ilçesi ve Kars'ın Sarıkamış İlçesi'nde yaşanan sokak tartışmalarında 10 kişi hayatını kaybetti.

Sakarya'da husumetli iki grup arasında çıkan silahlı çatışmada 4 kişi öldü, 2’si polis 11 kişi ise yaralandı. 

Edinilen bilgiye göre olay, Arifiye ilçesi Kumbaşı Mahallesi'nde öğle saatlerinde meydana geldi. Aralarında daha önceden husumet bulunan iki grup arasında silahlı çatışma çıktı.

Çıkan silahlı çatışmada Bilal Erman, Murat Erman, Fahri Harmancı ve Bilal Uğur hayatını kaybetti.

Yaralanan 7 kişi ise olay yerine gelen sağlık ekiplerince Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Toyotasa Acil Yardım Hastanesi kaldırılarak tedavi altına alındı.

KARS'TA DA 6 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Kars'ın Sarıkamış ilçesine 31 kilometre uzaklıktaki Çamyazı köyünde, arazi nedeniyle husumetli olan Atagün ve Korkmaz ailelerinin fertleri arasında bugün öğleden sonra yine tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede büyüdü ve kavgaya dönüştü. Silahların da kullanıldığı kavgada, ilk belirlemelere göre 6 kişi öldü. İki aileden 7 kişinin de yaralandığı belirtildi.

kars2-siyasetcafe.jpg

İhbar üzerine köye, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, Sarıkamış ve Kars Harakani Devlet Hastanelerine kaldırılarak tedaviye alındı.

Jandarma olayların daha fazla büyümemesi için hem köyde hem de yaralıların bulunduğu hastanelerde geniş güvenlik önlemi aldı.

VALİ ÖKSÜZ'DEN AÇIKLAMA

Kars Valisi Türker Öksüz, Sarıkamış Çamyazı köyündeki olayda 6 kişinin hayatını kaybettiğini, 7 kişinin de yaralandığını açıkladı. Yaralalırdan birinin korucu olduğunu belirten Vali Öksüz, birinin de 15 yaşında çocuk olduğunu söyledi.

kars-siyasetcafe.jpg

Olayla ilgili incelemenin sürdüğünü, yaralılardan bazılarının sağlık durumunun ağır olduğunu ifade eden Vali Öksüz, Kars Emniyet Müdürlüğü'nün Sarıkamış'a çevik kuvvet ve özel harekat polisi desteği gönderdiğini kaydetti. Olayın eskiye dayalı bir arazi davası olduğunu vurgulayan Vali Öksüz, köyde geniş güvenlik önlemi alındığını bildirdi.

SİYASETCAFE.COM

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.